τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Η Μεσογειακή φώκια στον Αργοσαρωνικό

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 μεταξύ 18:00-20:00, στην αίθουσα Σοφία Μηλιώτη του Γενικού Λυκείου Αίγινας, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση-σεμινάριο με θέμα την επιστροφή της Μεσογειακής φώκιας στον Αργοσαρωνικό. Η Μεσογειακή φώκια είναι το πιο σπάνιο θαλάσσιο θηλαστικό της Ευρώπης και η πιο σπάνια φώκια του κόσμου και έχει επιλέξει τις ακτές και τα νησιά του Σαρωνικού για αναπαραγωγή και ξεκούραση.
Η Μεσογειακή φώκια είναι ανώτατος θηρευτής, δεν έχει δηλαδή φυσικούς εχθρούς και βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής πυραμίδας. Αποτελεί δείκτη υγείας μιας ολόκληρης περιοχής. Αυτό συμβαίνει γιατί επιτίθεται στα κοπάδια της λείας της συλλαμβάνοντας πρώτα τους εύκολους στόχους, δηλαδή τα ευάλωτα λόγω ασθενειών ψάρια.
Λόγω συχνών εμφανίσεων φωκών τα τελευταία 7 χρόνια στον Αργοσαρωνικό, η MOm/ Εταιρεία για τη μελέτη και προστασία της Μεσογειακής φώκιας υλοποιεί ένα πρόγραμμα για το είδος στην περιοχή. Μέγας δωρητής του προγράμματος αυτού είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συγχρηματοδότης το Ίδρυμα THALASSA. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καταγραφή των αναπαραγωγικών καταφυγίων της μεσογειακής φώκιας, καθώς και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των μαθητών. Σκοπός μας είναι να παρακινήσουμε τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος, μεταφέροντάς τους ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον. Στα πλαίσια της ενημέρωσης, λοιπόν, πραγματοποιείται η εν λόγω εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιαστούν:
-γενικές πληροφορίες για τη Μεσογειακή φώκια (βιολογία, οικολογία, σχέση με τον άνθρωπο)
– γενικές οδηγίες για το τι μπορούν να κάνουν για να συμβάλλουν στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος στην περιοχή τους σε περιπτώσεις ανταπόκρισης σε περιστατικά φωκών που χρειάζονται βοήθεια.
– εξειδικευμένες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν όταν συναντήσουν μία φώκια και πώς μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις ορφανών, τραυματισμένων είτε άρρωστων ζώων.

μεσογειακήφωκια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

October 2017

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

  • zombi nation alert! twitter.com/realDonaldTrum… 2 days ago
  • Καλή επιτυχία! twitter.com/mch_gr/status/… 2 days ago
  • RT @Yperion4: ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ (479 ΠΧ). ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΑΡΧΕΙΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΤΘ (Ε.Α) ΜΠΕΡ… 2 days ago
  • RT @enomatarxis: Υπαρχιφύλαξ, ειδοποίησε τον ράπτην όπως αναρτήσει επί της επωμίδος μου την αρχαιοελληνικήν φράσιν "του σερβ ανδ προτεκτ" 2 days ago
  • RT @giopso: Μπήκε μια φορά σε F16 ο Τσίπρας & σε 5 μέρες πήγε κι αγόρασε αεροπλάνα αξίας 2δις€. Τρέμω στην ιδέα να μπει καμιά μέρα σε μπουρ… 3 days ago
Αρέσει σε %d bloggers: