τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Επιστολή παραίτησης Α. Ντελή

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

κ. Νίκο Οικονόμου

Κύριε πρόεδρε

Στη συνεδρίαση της 27-3-2016 του  Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αίγινας, που  προκλήθηκε μετά από πρόταση κάποιας  Ομάδας Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική,   για διενέργεια  δημοψηφίσματος για το αν θα δημιουργηθούν  «Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων»  στο νησί μας, έχω να καταθέσω:

  1. Το έργο  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών είναι: « η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του δήμου για θέματα που αφορούν στην ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, στην επαφή τους με τη δημοτική αρχή ή άλλες δημόσιες αρχές, στην υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, στην επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και στη διοργάνωση σε συνεργασία με τον δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού» , πνεύμα στο οποίο δεν κινήθηκε το Συμβούλιο, αλά αντίθετα  αντιτάχτηκε σθεναρά σε κάθε είδους  κέντρου φιλοξενίας στο νησί     προσφύγων-μεταναστών, πράγμα που δεν προβλέπεται από τις αρμοδιότητές του.  Γίνεται φανερό ότι οι σκοποί  του Συμβουλίου, όπως περιγράφονται παραπάνω,  καταστρατηγούνται.
  2. Επειδή η επιλογή μου σ’ αυτό το Συμβούλιο έγινε, όχι σαν εκπροσώπου Δημοτικής παράταξης, αλλά σαν Δημοτικού συμβούλου-εκπαιδευτικού και επειδή τέτοιες θέσεις και εισηγήσεις που ακούστηκαν από τα μέλη(κλείσιμο λιμανιού, καμιά βοήθεια σε πρόσφυγες), δεν αρμόζουν σε εκπαιδευτικό που διδάσκει σε μαθητές αξίες ανθρωπισμού, αγάπης, αλληλεγγύης, δημοκρατίας,  σας υποβάλλω την παραίτησή μου από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών.

Ντελής Αντώνης, Δημοτικός σύμβουλος, Δάσκαλος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

April 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

  • Ψυχραιμία Πανάθες... στηρίξτε την ομάδα. Δεν έγινε κ τιποτα. Ριμπάουντ κ ευστοχία στη Μαδρίτη και 2-1! #paobc 1 day ago
  • Έχουμε δυσκολία στο σκοράρισμα κ στα ριμπάουντς #PAORMB 1 day ago
  • περισσότερα time outs έχουν πάρει οι κόρακες παρά οι προπονητές. #PAORMB 1 day ago
  • Εμάς το ζάκουλα και το τερρόρ twitter.com/Gath___/status… 3 days ago
  • RT @orestis_113: Η ατμόσφαιρά στο ΟΑΚΑ δεν υπάρχει πουθενά.Όποιος διαφωνεί να έρθει την Πέμπτη ☘☘☘☘#paobc #PAORMB 3 days ago
Αρέσει σε %d bloggers: