τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 – ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ…

25μαρτιου

25η Μαρτίου σήμερα και οι μνήμες γυρνάνε πίσω 196 χρόνια. Τότε που άνοιξη ξεκίνησε ο αγώνας της απόταξης των, 400 χρόνων, ζυγού της Τουρκικής επικυριαρχίας στην χώρα μας. Όλα συμφωνημένα, να ξεκινήσει ο αγώνας, την ίδια εποχή με την αναγέννηση της φύσης. Οι απλοί, φτωχοί, και αμόρφωτοι, Έλληνες, με φλόγα λευτεριάς στην καρδιά, που πόναγαν την πολύχρονη υπόδουλη πατρίδα, αποφάσισαν, παίρνοντας τα όπλα, να κάνουν την μεγάλη υπέρβαση, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Σήμερα η πατρίδα μας μετά από τόσα χρόνια βρίσκεται πάλι σε κρίσιμη καμπή. Σκλαβωμένη όχι από άλλο λαό. Αλλά από χρέη και κακοδιαχείριση στο δημόσιο τομέα, που δημιουργήθηκαν από άστοχες οικονομικές ενέργειες των πολιτικών που κυβερνούν την χώρα μετά το 1974. Και ειδικότερα τελευταία χρόνια Την κατέστρεψαν και την έριξαν σε ατραπό με αγκάθια χωρίς γυρισμό και γιατρειά. Σήμερα που κάθε φορά σε  σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, για την οικονομική και πραγματική μας τύχη, θα αποφασίσουν αυτοί που μας βοήθησαν τότε.

Και όχι μόνο αυτό. Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έρχονται από την αιματοβαμμένη Συρία ψάχνοντας μια ελπίδα και ένα άστρο στην μεγάλη Ευρώπη. Αλλά και αυτή ανένδοτη, κάθε κράτος της σήκωσε  φράγματα ντροπής για να μην φιλοξενηθούν προσφυγές και μετανάστες. Σαν το βιβλίο του Καζαντζάκη «ο Χριστός ξανασταυρωνεται» με τους καταραμένους ξεριζωμένους Σαμαρείτες που έρχονται ξεκληρισμένοι να βοηθηθούν στο χωριό του Πατριαρχέα, αλλά και εκεί βρίσκουν τοίχους ψυχικής άρνησης σηκωμένους.

Δηλαδή φθάσαμε στο σημείο να κτυπάμε τις πόρτες αυτών που το 1821 συνέβαλλαν στον τότε αγώνα και μας βοήθησαν να ελευθερωθούμε. Σήμερα όμως οι ίδιοι αρνούνται να κάνουν τα ίδια όπως τότε, και πιθανόν δικαιολογημένα. Μας αναγκάζουν να μπούμε σε επιτήρηση, τοποθετώντας μας σε δύσκολα θρανία να δώσουμε αιματηρές εξετάσεις, για να πάρουμε κάποιο δάνειο σαν βοήθεια.

Μεγάλοι οι τότε απλοί και φωτισμένοι, λόγιοι και αγράμματοι πολέμαρχοι και πολιτικοί ηγέτες. Στη στεριά, οι Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Παπαφλέσσας, Νικηταράς, Καποδίστριας, Ανδρούτσος, και τόσοι άλλοι. Στην θάλασσα οι Μιαούλης, Κανάρης, Μπουμπουλίνα κλπ.

Σε αντίθεση με τους σημερινούς πολιτικούς με τα πολλά πτυχία γνώσεων, με ξένες γλώσσες, αλλά για ορισμένους με αχόρταγα στομάχια. Και ο λαός με τους  απλούς ανθρώπους με ένα στόχο να βοηθήσουν την δύσμοιρη πατρίδα. Οι τότε θυσίασαν ζωές και ιδανικά. Οι σημερινοί καλούνται να θυσιάσουν τις βολές τους.

Και τότε και σήμερα όλοι κλήθηκαν και καλούνται να βοηθήσουν. Η διαφορά του σήμερα με το χθες ήταν ότι, το 21 ήσαν όλοι πάμπτωχοι και οι λίγοι  πλούσιοι έδωσαν όλο τους το βιό για την σωτηρία της πατρίδας.

Σαν σήμερα πάλι ο Θεός με τον δροσοβόλο άγγελο του, αποκάλυψε το μυστικό της θείας γένεσης στην Παναγία. Μεγάλη τιμή, έως τη μενεξεδένια θυσία του Γλυκού της Έαρ, 33 χρόνια μετά. Η σταύρωση, ο θάνατος, και η ανάσταση του Κυρίου. Η ανάσταση ψυχής, σώματος και νου, για μια καλύτερη ζωή. Μια υπέρτατη θυσία, που σε λίγες μέρες θα εορτάσει πάλι η χριστιανοσύνη.

Ιδιαίτερα λοιπόν βαριά εφέτος η κατάσταση.

Όλος ο λαός το 1821 έκανε το καθήκον του και φτάσαμε σήμερα να ζούμε ελεύθεροι.

Αν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να ζούμε έτσι, πρέπει όλοι να δώσουμε τον οβολό μας για να σωθεί η πατρίδα.

Να αλλάξουμε τις συνήθειες και τις βολές μας.

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Πιστεύω ότι αξίζει η Ελλάδα μας, λίγες θυσίες, και ας φταίξανε  κάποιοι από εμάς τόσο πολύ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 25/03/2016 by in Άρθρα and tagged , .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

June 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

Αρέσει σε %d bloggers: