τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας Τρίτη 22/3/2016

Πραγματοποιήθηκε το ΔΣ της 22-3-2016.  Υπήρξε απαρτία παρότι απουσίαζαν αρκετοί σύμβουλοι από την αντιπολίτευση.

Προ ημερησίας διάταξης:

Α. Δόθηκαν  από τον Δήμαρχο και από τους Δημ. συμβούλους συγχαρητήρια στους εμπλεκόμενους,  για τα 2 καρναβάλια που έγιναν στις 13-3-2016 σε Αίγινα και Μεσαγρό.

Επίσης στην συνεχεία  δοθήκαν επίσης συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους (και ειδικότερα στον Δντη και Δημ  Σύμβουλο Γιάννη Πούντο)  για το Πανελλήνιο Συνέδριο των καθηγητών Φυσικής, που συγκέντρωσε τεράστιο αριθμό συμμετεχόντων με ενδιαφέρον μα και είχε επιτυχία γενικότερα για το νησί στις δύσκολες αυτές  ώρες. Εντοπίστηκαν λάθη και παραλείψεις  που θα ληφθέν υπ όψιν στο μέλλον. Επίσης αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του Δημ Συμβουλίου  το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για πραγματοποίηση συνεδρίων από την Μαθηματική Εταιρία, και την Πανελλήνια ένωση καθηγητών Πληροφορικής.

Β. Λόγω της επιστολής της Ομάδας Πολιτών για την Ελληνική Πολιτική, συζητήθηκε η περίπτωση υποδοχής μεταναστών στο νησί όπου ο Δήμαρχος σε συνάντηση με την περιφερειάρχη κα Ρ. Δουρου μαζί με άλλους 65 Δημάρχους  του νομού Αττικής δεν τέθηκε κατά πρώτον η ανάγκη φιλοξενίας στα νησιά της περιφέρειας.

Βέβαια και από τον Δήμαρχο τους Συμβούλους μα και τους πολίτες που έλαβαν τον λόγο, κυριάρχησε πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση με την τραγική εικόνα και κατάσταση που περνούν μετανάστες και προσφυγές και την πιθανή φιλοξενίας, αναφερόμενοι πάντα στην ιστορία της χώρας στο θέμα αυτό.

Όμως ο Δήμαρχος ανέφερε για την Αίγινα λόγω μη ύπαρξης αποχετευτικού συστήματος, επιβάρυνση στην καθαριότητα,  προβλήματα στην υδροδότηση μα και σε μικρούς χώρους που δεν είναι δυνατή εγκατάσταση και φιλοξενία.

Γ. Τέθηκε πάλι το θέμα της εικόνας της παραλίας με τα στεγασμένα τμήματα μαγαζιών που πρέπει να φύγουν. Ο Δήμαρχος   ανέφερε επί λέξει πως  «το Γιουσουρούμ στεγάστρων της παραλίας θα σβήσει». Και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους Συμβούλους συμπολίτευσης μα και αντιπολίτευσης  να σταθούν ενωμένοι, παίρνοντας την τελική απόφαση, όταν το θέμα έλθει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δ. Επίσης συζητήθηκε ότι οι επικείμενοι κανονισμοί, καθαριότητας και ύδρευσης πριν συζητηθούν στις αρμόδιες επιτροπές , να μπορεί να υπάρχει και άποψη από δημότες  που πιθανόν θα θελήσουν  να εκφέρουν άποψη.

Τέθηκε από τον γράφοντα το ερώτημα του χρόνου να ενωθούν τα 2 καρναβάλια σε καλύτερη  και οικονομικότερη βάση οργάνωσης.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ
1.  Έγκριση της υπ. αριθ. 15/2016 αποφάσεως του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ η οποία αφορά  έγκριση απολογισμού του οικονομικού έτους 2014
2. Έγκριση της υπ. αριθ. 40/2016 αποφάσεως του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ η οποία αφορά  έγκριση απολογισμού του οικονομικού έτους 2015
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Α. κ. Σκαλτσιώτης Γεώργιος

 

Εδώ παρουσιαστήκαν από τον εισηγητή θετικά αποτελέσματα. Το υπόλοιπο από την προηγούμενη διοίκηση ανήλθε για το 2013 ήταν περίπου 203 χιλ ευρώ. Για το 2014 στην παρούσα πλέον διοίκηση υπήρξε πλεόνασμα περίπου 504 χιλ. ευρώ δηλαδή αύξηση σε σχέση με το 2013 της τάξης του +148 %. Και το 2015 το πλεόνασμα ανήλθε σε 970 χιλιάδες ευρώ  δηλαδή αύξηση σε σχέση με το 2014 της τάξης του 92,4%.

Τα αποτελέσματα αυτά προκάλεσαν τα θετικά σχόλια, από τους ομιλητες  προς τον κ. Σκαλτσιώτη πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου. Ο τελευταίος ανέφερε πως το αποτέλεσμα αυτό του δίνει την αναγκαιότητα  για κατασκευή αναγκαίων έργων, όπως πχ  το στέγαστρο αναμονής επιβατών  στο λιμάνι, καθώς και την υλική με αδρανή αναγόμωση – επισκευή της προβλήτας στον Άγιο Νικόλαο που παρουσιάζει έντονη διάβρωση, επικίνδυνη για να υποχωρήσει.

 1. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.
  4. Περί έγκρισης συμπληρωματικής προσθήκης στο άρθρο 9 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Αίγινας.
  5. Περί έγκρισης τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αίγινας ως προς τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στο τμήμα επί των οδών Μητροπόλεως και Αντ. Πελεκάνου (Σχετική η υπ’ αριθμ. 7/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
  6. Περί χορήγησης άδειας στάθμευσης υπηρεσιακού οχήματος του Λιμενικού Σώματος επί της οδού Αιακού στην πόλη της Αίγινας. (Σχετική η υπ’ αριθμ.  9/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
  7. Έγκριση των πρακτικών κλήρωσης που συντάχθηκαν και επανασυγκρότηση επιτροπής αποτελούμενης από ένα Δημοτικό Σύμβουλο και δύο υπαλλήλους του Δήμου μετά των αναπληρωτών τους για την παραλαβή προμηθειών που θα διενεργηθούν εντός του έτους 2016 σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67, παρ. 1, και 70 του Π.Δ. 28/80
  8. Έγκριση τροποποίησης της μελέτης «Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες του οδικού δικτύου Δήμου Αίγινας (Έργο ΄΄Β΄΄)» ως προς τον τίτλο της (Σχετική η υπ’ αριθμ. 154/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου).
  9. Περί έγκρισης χορήγησης παράτασης για την εκτέλεση του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών από Πλημμύρες του οδικού δικτύου του Δήμου Αίγινας»
  10. Περί έγκρισης χορήγησης παράτασης για την εκτέλεση του έργου: «Μετατόπιση Ο.Κ.Ω. για την κατασκευή του βόρειου τμήματος του κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης νήσου Αίγινας»

Όλα τα πιο πάνω θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα.

 

Νίκος Σάνσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 23/03/2016 by in Πολιτική and tagged , , .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

August 2020

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

 • @kakomyrios @demetrakor κι εγώ το ίδιο θα κανα 1 hour ago
 • Ότι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται. Μην ακούω μαλακίες περί ατομικής ευθύνης. Θα τα ρίξουμε τωρα στην πιτσιρικάδα περί κορονοιού; #κορονοιος 15 hours ago
 • Best news i ve heard so far on 2020! Congratulations! twitter.com/carlysaidso/st… 16 hours ago
 • @kbrin_ Να σας ζήσει!!! 17 hours ago
 • 262 κρούσματα, κανένα μέτρο... 11 κρούσματα, λοκ ντάουν. Βρες το λάθος #κορονοιος 18 hours ago
Αρέσει σε %d bloggers: