τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας (26/2/2016)

Πραγματοποιήθηκε το δημοτικό Συμβούλιο της 26/2/2016 με θέμα την έγκριση του Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πεδίου Δράσης για το έτος 2016.

Στην αρχή του Συμβουλίου και κατά την ώρα της λήψεως παρουσιών, ο επικεφαλής της Δημοτικής κοινότητας της Πέρδικας κ. Αμάφης διαμαρτυρήθηκε, στον πρόεδρο του Δ.Σ. για πιο λόγο τους κάλεσαν να είναι παρόντες.

Δημιουργήθηκε ένταση, η αιτία της οποίας φάνηκε πως οι επικεφαλής των 5 τέως κοινοτήτων δεν είχαν ειδοποιηθεί από την κεντρική Διοίκηση να συντάξουν τον προϋπολογισμό των κοινοτήτων τους, ως όφειλαν και  όπως αναγράφεται στον νόμο «Καλλικράτης» 3852/10 αρθρ. 83,84, 85, 86.

Σύμβουλοι από την αντιπολίτευση κατόρθωσαν, με τον λόγο τους, να καλμάρουν την κατάσταση δίνοντας δίκαιο στην θέση των επικεφαλής των κοινοτήτων και αναφέροντας πως η εργασία αυτή θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ενωρίτερα και να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Τα πράγματα ηρέμησαν με την παρέμβαση και του Δήμαρχου και αποφασίστηκε  ότι οι επικεφαλής κοινοτήτων δεν θα συμμετείχαν στην συζήτηση.

Ο Δήμαρχος καυτηρίασε την κεντρική διοίκηση και την σημερινή ένδυα των Δήμων, την κακή χρήση και τον αρνητισμό που παράσχει ο νομός Καλλικράτης στα περιφερειακά  σημεία των Δήμων.

Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, Αντιδήμαρχοι Ύδρευσης και Οικονομικών (κυρίως) παρουσίασαν ορισμένα στοιχεία για τους παρευρισκόμενους. Ο κ. Αντώνης Μούρτζης ανέφερε πως η διάφορα αποστελλόμενης ποσότητας νερού και παραλαμβανόμενης από τον Δήμο είχε μετά από πολύ καιρό μηδενική διαφορά για το έτος 2015. Απαιτείται όμως δαπάνη για αντικατάσταση όλων των υδρομετρητών, προκειμένου η εικόνα να είναι ολοκληρωμένη.

Ο κ. Δέδες  με την σειρά του ανέφερε ορισμένα οικονομικά στοιχεία, συνεργαζόμενος με τον επικεφαλής της οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, σχετικά με τις οφειλές του Δήμου των τρίτων  και το βασικότερο γεγονός ότι στον φετεινό προϋπολογισμό υπάρχει 1.925.000 ευρώ αποθεματικό.

Εδώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πτερούδης, και άλλοι Δημ. Σύμβουλοι αντέκρουσαν πολλά από τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Δέδες λέγοντας βασικά πως ο προϋπολογισμός δεν έχει ρεαλιστικότητα και ότι τα στοιχεία είναι καλυμμένα και μελλοντικά υλοποιήσιμα πράγμα που τα κάνει πιθανά  να απορριφτούν από την περιφέρεια στην τελική έγκριση και ότι προϋπολογισμός θα επιστραφεί.

Δευτερολογώντας ο Δήμαρχος κάλεσε όλους να υπερψηφίσουν τον Προϋπολογισμό, σε αυτή την τρομερή δύσκολη κατάσταση της οικονομικής κρίσης και παρότι κάποια έργα ήδη ξεκινούν. Ο Προϋπολογισμός τελικά ψηφίστηκε από την συμπολίτευση καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, εκτός από τον κ. Ντελή που ψήφισε  παρών.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο γράφων (με εμπειρία σύνταξης 36 προϋπολογισμών στον χώρο που εργάστηκε) όπως ανέφερε και ο ίδιος ομιλών, εξέφρασε την απογοήτευση του από την οργάνωση μιας τέτοιας σημαντικής στιγμής για τον Δήμο.

Η παντελής έλλειψη οπτικοακουστικών μέσων με συναφή απουσιασμό πινάκων και διαγραμμάτων των στοιχείων, που θα μπορούσαν να είναι περισσότερο εύληπτα και  κατανοητά στους συμμετέχοντες, στέρησαν την παρουσίαση  πχ.

  • Πινάκα λειτουργικών εσόδων εξόδων του Δήμου
  • Πινάκα νέων έργων στις κοινότητες και συνολικά
  • Πινάκα κατανομής κοινοτικών πόρων
  • Πίνακα δημοτικών εκδηλώσεων έτους 2016

και στερώντας την αποτύπωση της φιλοσοφίας ενός βασικότατου οργάνου για την επιβίωση ενός Δήμου.

 

Νίκος Σάνσης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 29/02/2016 by in Πολιτική and tagged , .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

June 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

Αρέσει σε %d bloggers: