τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Επιστολή προς Δ.Σ. Αίγινας από τον Γιάννη Παπαδόπουλο

Αναφορικά με το μείζον (όπως φαίνεται) ζήτημα που έχει προκύψει με την έκδοση οικοδομικών αδειών στην Κυψέλη της Αίγινας αλλά και για τα όσα διαδραματίστηκαν σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Γιάννης Παπαδόπουλος απέστειλε στο Δ.Σ. της περασμένης Δευτέρας 8-2-2016 την παρακάτω επιστολή η οποία αναγνώσθηκε στο Σώμα από τον Πρόεδρο Νίκο Οικονόμου.

papadopoulosgiannis

«Αίγινα 5-2-2016

Προς τον κύριο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας

Κοινοποίηση Γραφείο Δημάρχου και Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε

Όπως γνωρίζετε, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρήσεων στον οικισμό της Κυψέλης όσο και οι ασκούντες επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με τον κλάδο των κατασκευών αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα.

Μετά την απόφαση του διοικητικού εφετείου που ακύρωσε την οικοδομική άδεια γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων και επειδή στο σκεπτικό της αποφάσεως αναφέρεται ως παράνομη η από έτους 1990 απόφαση νομάρχη με την οποία καθορίζονται τα όρια του οικισμού, η διεύθυνση πολεοδομίας Πειραιά έπαψε να εκδίδει οικοδομικές άδειες για την Κυψέλη με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Σαν Αρχιτέκτων Μηχανικός που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Αίγινα τα τελευταία 27 χρόνια, σαν Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας, αλλά και σαν πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος επί τριετία για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του νησιού, θεώρησα καθήκον μου να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόβλημα και να αναλάβω δράση με στόχο την επίλυσή του  όπως άλλωστε έχω πράξει και στην περίπτωση της Αγίας Μαρίνας και όπου αλλού έχει χρειαστεί, ενεργώντας όχι σαν αντιπολίτευση αλλά σαν καλόπιστος συνεργάτης.

Αυτονόητη υποχρέωσή μου θεώρησα επίσης να ενημερώνω το Δ.Σ. για την πορεία του ζητήματος. Μετά από εργασία μηνών, συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες  της Δ/σης Πολεοδομίας Πειραιά και την πολύτιμη συμπαράσταση της κυρίας Κλεονίκης Αρδίτσογλου,  στελέχους πλέον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, φθάσαμε σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και στην δέσμευση του πολεοδομικού γραφείου Πειραιά ότι θα αρχίσει άμεσα η χορήγηση αδειών με εξαίρεση τα πολυκαταστήματα όπως με διαβεβαίωσε ο Διευθυντής της εν λόγω υπηρεσίας. (Συνημμένα σας υποβάλλω την σχετική αλληλογραφία).

Θεώρησα την εξέλιξη αυτή ως ιδανική και ζήτησα αντίγραφο του από 18-1-2016 εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προς την Πολεοδομία Πειραιά ώστε να ενημερωθεί το Δ.Σ.

Ωστόσο στις 20-1-2016 με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι εκκρεμεί η εκδίκαση αίτησης ακυρώσεως  στο Συμβούλιο της Επικρατείας  σχετικά με το θέμα, η οποία  κατετέθη τον Μάρτιο του 2015, την περίοδο δηλαδή που εν γνώσει όλων γίνονταν προσπάθειες να αρθούν οι δυσμενείς συνέπειες της εφετειακής απόφασης.

Θεώρησα υποχρέωσή μου να ενημερώσω το σώμα και να δηλώσω την δυσάρεστη έκπληξή μου για το γεγονός ότι Δημοτικός Σύμβουλος , μέλος της παράταξης που διοικεί τον Δήμο έχει αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία χωρίς να ενημερώσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο ή έστω την Διοίκηση του Δήμου, ώστε να αποφευχθούν άστοχες ενέργειες και να οδηγηθούμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Την συνέχεια την γνωρίζετε και είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε τα δέοντα.

Είμαι επίσης βέβαιος ότι καταδικάζετε τον με οποιονδήποτε τρόπο προπηλακισμό ή τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον μελών του Δ.Σ που στην δική μου περίπτωση περιείχαν μέχρι και προσβολή στην μνήμη της μητέρας μου, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.

Αν η εξέλιξη στο θέμα της Κυψέλης με ανησυχεί, τα προχθεσινά γεγονότα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. με τρομάζουν. Είναι αδιανόητο ένας Δημοτικός Σύμβουλος ή Δημότης να εκφράζει την άποψή του, όποια και εάν είναι αυτή, και να αντιμετωπίζει τέτοια συμπεριφορά και μάλιστα από εκλεγμένους αντιπροσώπους των δημοτών. Πιστεύω πως η αποχώρησή μου από την αίθουσα ήταν το έσχατο σημείο και ο μοναδικός τρόπος υγιούς αντίδρασης στα συγκεκριμένα γεγονότα. Ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί να το επαναλάβω είτε για εμένα είτε για τον οποιονδήποτε πολίτη.

Τελειώνοντας κύριε Πρόεδρε θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρά τα όσα συνέβησαν παραμένω στην διάθεση της Δημοτικής αρχής προκειμένου να βρεθεί η πλέον ανώδυνη λύση για την Αίγινα, δεδομένου ότι οι όροι δόμησης της Κυψέλης είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να λυθεί σε συνεργασία δήμου και πολεοδόμων και όχι σε δικαστικές αίθουσες. Σε ότι αφορά την εκκρεμούσα δίκη πιστεύω πως ο Δήμος πρέπει να εκπροσωπηθεί και να δράσει γρήγορα και αποτελεσματικά  μέσα από τα θεσμοθετημένα αρμόδια όργανα.

Παρακαλώ να αναγνώσετε την παρούσα στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ.

 

Μετά τιμής,

Γιάννης Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

August 2020

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

  • Ότι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται. Μην ακούω μαλακίες περί ατομικής ευθύνης. Θα τα ρίξουμε τωρα στην πιτσιρικάδα περί κορονοιού; #κορονοιος 14 hours ago
  • Best news i ve heard so far on 2020! Congratulations! twitter.com/carlysaidso/st… 15 hours ago
  • @kbrin_ Να σας ζήσει!!! 16 hours ago
  • 262 κρούσματα, κανένα μέτρο... 11 κρούσματα, λοκ ντάουν. Βρες το λάθος #κορονοιος 17 hours ago
  • RT @xrysopsaro_: @ramakin @akisgkoumas Χαγη. Ο πολεμος κοστιζει. 18 hours ago
Αρέσει σε %d bloggers: