τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας (Δευτέρα 8-2-2016)

SONY DSC

Πραγματοποιήθηκε το ΔΣ της 8-2-2016. Τηρήθηκε από το προεδρείο αντίστροφη διαδικασία, με την συζήτηση πρώτα των θεμάτων, και κατόπιν συζήτηση για ζητήματα προ ημερησίας διάταξης.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

  1. Προσλήψεις εποχικού προσωπικού. Θα απασχοληθούν 6 άτομα στον Δήμο και 2 άτομα στο Λιμενικό ταμείο. Τα άτομα αυτά θα είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και θα καλύψουν ανάγκες στις Τεχνικές Υπηρεσίες, και στις οικονομικές Υπηρεσίες. Έγινε πρόταση από την αντιπολίτευση με αποδοχή, ώστε το άτομο που θα προληφθεί στο λιμενικό ταμείο λόγω εξυπηρέτησης τουριστών με κότερα κλπ. να είναι πλήρους μάθησης στην Αγγλική γλώσσα.
  2. Ψηφίστηκε η μη υλοποίηση έργου κατασκευών στο σημείο μεταφόρτωσης,(τυπική αναγκαιότητα) λογά ακύρωσης εκτέλεσης του έργου που είχε αναληφθεί από προηγούμενες Δημοτικές αρχές.
  3. Ψηφίστηκε το θέμα αίτησης για χορήγηση και διευθέτηση θέσεων παρκινγκ για τον  Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης Εφραίμ στην οδό Καποδιστρίου, και τον ιερέα Εμμανουήλ Γιαννούλη της Μητρόπολης Αίγινας.
  4. Ψηφίστηκε η ονοματολογία οδού της πόλης με το αντίστοιχο του καθηγητή Γιώργου Αλυφαντή που προσέφερε πολλά στο εκπαιδευτικό σύστημα του νησιού. Παράλληλα έγινε πρόταση μεταφοράς και φωτισμού της προτομής του Νίκου Καζαντζάκη απέναντι από την οικία που έζησε, καθώς και πρόταση ονομασίας οδών από σημαίνοντα πρόσωπα που τίμησαν το νησί κατά την διαρκειών της ζωής τους.

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Έγινε ανάγνωση επιστολής του δημοτικού συμβούλου Παπαδόπουλου σχετικά με τα διαδραματισμένα στο προηγούμενο ΔΣ, για την Κυψέλη,  καθώς και η  επιστολής φορέα για τους ανέργους του νησιού.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Το χθεσινό ΔΣ που παρακολούθησε ο γραφών ήταν από τα πιο ουσιαστικά, σε ευπρέπεια, μακριά από οξύτητες, έντονες αντιπαραθέσεις.  Εμπλουτίστηκε με αποδοτικό διάλογο, ανταλλαγές απόψεων, σύμπνοια των παρόντων, συμμετεχόντων με  τελικές  ουσιαστικές προτάσεις επωφελείς του Δήμου και των πολιτών.

Φαίνεται ότι η αρνητικό προηγούμενο ΔΣ με αντεγκλήσεις και την αρνητική εικόνα επέδρασε ουσιαστικά στους μετέχοντες.

Για το θέμα αυτό της Κυψέλης που ήταν η αιτία όξυνσης, στο προηγούμενο ΔΣ ο Δήμαρχος συνεπικουρούμενος από όλους τους παρευρισκόμενους, ανέλαβε την άμεση πρωτοβουλία να καλέσει κατ ιδίαν τους αντιμαχόμενους μαζί με τον έγκριτο νομικό δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσατήρη  προκειμένου μεν να απαλειφθούν τυχόν διαφορές  των εμπλεκόμενων, μα το βασικότερο να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες  εν όψει του δικαστηρίου της 25/2 για το νομικό αυτό θέμα.

 

Νίκος Σάνσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 09/02/2016 by in Πολιτική and tagged , .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

August 2020

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

  • @kakomyrios @demetrakor κι εγώ το ίδιο θα κανα 43 minutes ago
  • Ότι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται. Μην ακούω μαλακίες περί ατομικής ευθύνης. Θα τα ρίξουμε τωρα στην πιτσιρικάδα περί κορονοιού; #κορονοιος 15 hours ago
  • Best news i ve heard so far on 2020! Congratulations! twitter.com/carlysaidso/st… 16 hours ago
  • @kbrin_ Να σας ζήσει!!! 17 hours ago
  • 262 κρούσματα, κανένα μέτρο... 11 κρούσματα, λοκ ντάουν. Βρες το λάθος #κορονοιος 18 hours ago
Αρέσει σε %d bloggers: