τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Γενική Απεργία

«Η απεργία αποτελεί μέσο έκφρασης του δικαιώματος της συνδικαλιστικής ελευθερίας και μέσο άσκησης πίεσης εργαζομένων σε σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά των εργοδοτών τους και κατά του κράτους όταν το τελευταίο λειτουργεί ως εργοδότης. Πρόκειται για τη μαζική άρνηση εργατικών ομάδων να εκτελέσουν εργασία.» Αυτός είναι ο ορισμός που μας δίνει η γνωστή, ιντερνετική, βικιπαίδεια για το λήμμα «Απεργία».
Ιστορικά τώρα κατά το τέλος της 20ης δυναστείας, υπό την εξουσία του Φαραώ Ραμσή Γ’ στην Αίγυπτο, δηλαδή περίπου 3500 χρόνια πριν, οι εργάτες της βασιλικής νεκρόπολης οργάνωσαν την πρώτη γνωστή απεργία ή εργατική εξέγερση στην ιστορία. Το γεγονός καταγράφηκε με λεπτομέρειες σε έναν πάπυρο της εποχής, που διατηρήθηκε, και βρίσκεται σήμερα στο Τορίνο.
Αξίζει να χτυπήσετε τον διπλανό σύνδεσμο για να πάρετε και μια γεύση από τις πρώτες φορές που απέργησαν εργαζόμενοι στην Ελλάδα. https://chronontoulapo.wordpress.com

louketo- kleiston
Ένα, ίσως, από τα ερωτήματα που προκύπτουν κάθε φορά που είτε μαθαίνουμε για κάποια απεργία, είτε εμείς συμμετέχουμε σε κάποια είναι κατά πόσο θα «ταλαιπωρηθούμε» ή θα «ταλαιπωρήσουμε». Βλέπετε ότι βάζω εισαγωγικά και στις δύο λέξεις.
Εν κατακλείδι δεν υπάρχει περίπτωση να μοιάσουμε ποτέ στους Ιάπωνες οι οποίοι απεργούν φορώντας περιβραχιόνιο καθώς εργάζονται! Και γιατί άλλωστε να μοιάσουμε; Είμαστε Μεσογειακός λαός και βράζει το αίμα μας. Τώρα αν βράζει λόγω μεγάλων ποσοτήτων φρέντο, είναι άλλη κουβέντα.
Με το καλό λοιπόν αύριο, υπομονή και επιμονή!

 

Νίκος Μαρίνος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 03/02/2016 by in Γενικά and tagged , .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

July 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

Αρέσει σε %d bloggers: