τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Aegina Xmas Cup beach volley tournament

Με απόλυτη επιτυχία  ολοκληρώθηκε  το Aegina Xmas Cup beach Volley στη καρδιά του χειμώνα στο πανέμορφο νησί της Αίγινας. Νικητές στους άνδρες το ζευγάρι Κλώνου/Σοφοκλέους απέναντι στους αδερφούς Τσαλικιάν με 2-0 σετ.

Στους ημιτελικούς  η ομάδα του Αταμ και Μιράτ Τσαλικιάν απέκλεισε την ομάδα του Ηλία Κατσιβέλη  και Γιάννη Σταμπέλου με 2-0 σετ ενώ η ομάδα του Ηλία Κλώνου και του Σοφοκλή Σοφοκλέους απέκλεισε  την ομάδα τουΒαγγέλη Τσινού και Γιώργου Καντιώτη με 2-0 σετ

Στο μεικτό τουρνουά πάλι ο Αιγινήτης  Ηλίας Κλώνος με τη συμπαίκτρια του Άννα Κουμβάκη νίκησαν με 2-0 σετ τουςΓιώργο Καντιώτη και την  Ιρένα Τζινιέρη.

Δυνατές μάχες, με σύμμαχο το καιρό και μεγάλη συμμετοχή (πάνω από 30  ομάδες), με αρκετούς αθλητές να εκμεταλλεύονται το χριστουγεννιάτικο διάλειμμα από τις σωματειακές υποχρεώσεις τους.

Η άρτια οργάνωση του τουρνουά ήταν βασικό συστατικό της επιτυχίας, με αποκορύφωμα το πάρτυ που οργανώθηκε το Σάββατο βράδυ με ζεστό κρασί, φωτιά με σουβλάκια και με ζώντανη μουσική των Ατάμ και Μυράτ Τσαλικιάν!

Σημειώνουμε ότι μεγάλο μέρος των αγωγών μεταδόθηκε με live streaming απο το Aeginaportal.

Συνδιοργανωτής ήταν η Περιφερεια Αττικης όπου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη που παρακολούθησε και τις δύο ημέρες τους αγώνες με μεγάλο ενδιαφέρων.

Παρών στο γήπεδο όλες τις ημέρες του τουρνουά έδωσε και Δήμαρχος Αίγινας κος Θεοδώσιος Σακκιώτης που είναι δηλωμένος λάτρης  του αθλητισμού.  

Την ΕΣΠΕΔΑ εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΠΕ κος Νεκτάριος Χαλβατζής.

Οι διοργανωτές για άλλη μια φορά ευχαριστούν τους χορηγούς της διοργάνωσης:  Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, liptonice tea, τους επιχειρηματίες  κο Γιώργο Σκαλτσιώτη και Νικό Δρίτσα, την ιντερνητική  πύλη της Αίγινας www.aeginaportal.gr.

Δηλώσεις στην δημοσιογράφο Τόνια Ζαραβέλα μετά το πέρας της διοργάνωσης :

 

Μυράν Τσαλικιάν : ήταν μια αξιόλογη διοργάνωση. Όπου βρίσκομαι καλές συνθήκες και ευκαιρία  ακόμα και μέσα στον χειμώνα μας αρέσει να παίζουμε το άθλημα που αγαπάμε. Ο κος Στάθης Νικολούζος προσπαθεί εδώ και πολύ σοβαρή δουλειά παρατις δύσκολες εποχές που περνάμε. Τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται για να προάγουν το αθλητικό ιδεώδες. Το τουρνουά ήταν πολύ καλό σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμμετείχαμε σε ένα τουρνουά που σέβεται τον αθλητή. Ο Ηλίας και ο Σόφο άξιζαν την νίκη έπαιξαν καλύτερα.

Δημήτρη Κατσικάρης, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων:

«Το εορταστικό «μπίτς βόλεϊ» που διοργανώσαμε, είναι ένα πολυσήμαντο γεγονός. Δείχνουμε με τη συνεργασίας μας με τον Α.Ο. Σαρωνικός, ότι στηρίζουμε τη νέα γενιά και ξεπερνάμε τα στερεότυπα ότι δε μπορούν να γίνονται τέτοιες σημαντικές διοργανώσεις το χειμώνα. Η Αίγινα έχει ανάγκη στήριξης, δημιουργίας και κυρίως της νέας γενιάς που πρέπει να βρει μια διέξοδο υγιή. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Αίγινα σε όλους τους τομείς, γιατί η Αίγινα ως πρώτη πρωτεύουσα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο. Αυτό που χρειάζεται είναι να βάλουμε μπροστά το «εμείς» και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον αθλητισμό στο νησί. Επόμενα βήματα, η βελτίωση των εγκαταστάσεων του Γηπέδου, για το στίβο, αλλά και το ποδόσφαιρο, αλλά και η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, που είναι υποχρέωσή μας.»  

Σάκης Σακκιώτης, δήμαρχος Αίγινας:

«Θέλουμε να συγχαρούμε όλους αυτούς, τους υπεύθυνους της σπουδαίας διοργάνωσης, η οποία και γίνεται στην καρδιά του χειμώνα. Είναι μία σπουδαία πρωτοβουλία! Οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τον αντιπεριφερειάρχη κο Κατσικάρη, τον Α.Ο. Σαρωνικός και τον Κώστα Δρόσο, και φυσικά τον Στάθη Νικολούζο, τη ψυχή της διοργάνωσης, ο οποίος ό.τι αναλαμβάνει το διεκπεραιώνει. Είχαν δεσμευτεί, ότι θα υπάρξει μία συνέχεια και αυτός ο συγκεκριμένος χώρος  του γηπέδου της πετοσφαίρισης σε άμμο θα αξιοποιείται, και το έκαναν πράξη. Να ευχαριστήσουμε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα σε όλες αυτές τις τριήμερες εκδηλώσεις. Εκείνους που παρακολούθησαν και χάρηκαν το άθλημα, που γοητεύει τους Αιγινήτες. Γι’  εμάς, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτές οι εκδηλώσεις, διότι αυτές υποστηρίζουν και τη θέση μας για την ανάπτυξη ήπιων μορφών εναλλακτικού τουρισμού –μιας και κυρίαρχη θέση έχει ο αθλητικός τουρισμός. Έχουμε και παλαιότερα πει πως, αυτές οι αθλητικές εκδηλώσεις δε συνιστούν συμπληρωματικές πρωτοβουλίες του δήμου μας, γιατί η Αίγινα «διψά» και υποστηρίζει τον αθλητισμό, αυτό μάλιστα φαίνεται σε καθημερινή βάση στο Γήπεδο. Θα υπάρξει και συνέχεια, γιατί οι άνθρωποι αγαπούν το «μπίτς βόλεϊ» και η νεολαία της Αίγινας ολοφάνερα το στηρίζει. Είμαστε αισιόδοξοι ότι, στην πορεία, με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη, θα έχουμε κάνει σημαντικότερες προσπάθειες και πρωτοβουλίες.»

 

Πέτρος Πετρίτης, αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Αίγινας και συμμετέχων:

«Ρισκάραμε για άλλη μία χρονιά. Κάναμε κάτι το πρωτότυπο. Είναι το πιο οργανωμένο τουρνουά «μπίτς βόλεϊ», που έχει πραγματοποιηθεί στην ιστορία των τουρνουά πανελλαδικώς. Είχαμε πολλές συμμετοχές, παρότι, οι αθλητές έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες καθ΄ όλη τη χρονιά.

Πέρα από τους παίκτες, η Αίγινα, έχει γίνει κέντρο του αθλήματος. Άλλωστε και ο καιρός, ήταν εκπληκτικός και βοήθησε πάρα πολύ. Όλοι όσοι έρχονται εδώ, βλέπουν την Αίγινα, τους κάνουμε να την αγαπήσουν και επίσης προβάλουμε πανελλαδικώς όλη αυτή τη διοργάνωση. «Μπίτς Βόλεϊ» στην Αίγινα, συνολικά δεν υπήρξε ποτέ γιατί δεν είχαμε υποδομές. Τώρα ίσα-ίσα χτίζεται. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, που –ως αθλητής- το ζω και το χειμώνα. Το ζήσαμε και οικογενειακά και αθλητικά, γιατί είχαμε το βράδυ με μουσική, φαγητό, κρασί. Όλοι οι αθλητές εδώ, αισθανόμαστε οικογενειακά και αυτό είναι που θέλουμε και πρέπει να το διατηρήσουμε.»

 

Νεκτάριος Χαλβατζής, μέλος της Ε.Ο.ΠΕ.:

«Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε και στο μέλλον να έχουμε πολύ καλές διοργανώσεις. Η Αίγινα έχει αποδείξει ότι είναι πρωτοπόρος σε πολλά πράγματα και πιστεύω ότι έχει γίνει ένας θεσμός στην Αίγινα το Beach Volley. Είναι πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα. Πιστεύω ότι θα επαναληφθεί, ώστε να γίνει το «μπίτς βόλεϊ» στην Ελλάδα ισχυρότερο. Είναι το άθλημα, που πρέπει να καλλιεργούμε, γιατί η Ελλάδα έχει εννέα και δέκα μήνες ήλιο. Η Αίγινα έχει αποκτήσει την εμπειρία του Beach Volley, και μπορεί να κάνει πολλά.»

 

Κώστας Δρόσος, πρόεδρος Α.Ο. Σαρωνικός:

«Ήταν ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για την Αίγινα. Ο καιρός δε βοήθησε το προηγούμενο τριήμερο, αλλά το τριήμερο αυτό ήταν καταπληκτικό, που σημαίνει ότι αυτό θα συνεχιστεί και θα έχουμε καλύτερες διοργανώσεις, θα είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε κι αν συμβεί. Και οι θαυμάσιοι αγώνες που έγιναν, σε συνάρτηση με τις συμμετοχές , ήταν πρόβα τζενεράλε, γιατί πιστεύουμε πως η Ομοσπονδιά θα δώσει και εφέτος έναν από τους αγώνες των Master και γιατί όχι και τους τελικούς., αφού ήδη αποδείξαμε ότι, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στους αγώνες με πολύ μεγάλη επιτυχία. Όταν τους είχαμε πει για το εγχείρημα, είχαν πει ότι είμαστε τρελοί. Εκ του αποτελέσματος τους αποδείξαμε ότι πραγματικά η ιδέα του Στάθη του Νικολούζου, υλοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και αυτό το λέει όλος ο κόσμο, που βρίσκεται στο γήπεδο, και όλο αυτό το τριήμερο ήταν εδώ. Αποδείξαμε ότι μπορούν να γίνουν αγώνες του κατ΄ εξοχή καλοκαιρινού αυτού αθλήματος, το καταχείμωνο.»

telikos miktoy aponomes1 aponomes2 aponomes3

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 08/01/2014 by in Αθλητισμός and tagged .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

April 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

  • @Vulkk dam bro... 4 hours ago
  • φιλαράκι μήπως έχεις δυό καλαμάκια; 4 hours ago
  • Ψυχραιμία Πανάθες... στηρίξτε την ομάδα. Δεν έγινε κ τιποτα. Ριμπάουντ κ ευστοχία στη Μαδρίτη και 2-1! #paobc 3 days ago
  • Έχουμε δυσκολία στο σκοράρισμα κ στα ριμπάουντς #PAORMB 4 days ago
  • περισσότερα time outs έχουν πάρει οι κόρακες παρά οι προπονητές. #PAORMB 4 days ago
Αρέσει σε %d bloggers: