τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Ζητείται…

zhteitai2

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  Η ρ α κ λ ή ς  για να καθαρίσει την κόπρον του Αυγεία που έχει μαζευτεί στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης-σταύλος των ζώων της Ουτοπίας. Καθημερινή εργασία εξασφαλισμέ-νη, αφού τα ζώα ,σαν ζώα που είναι, κοπρίζουν στην εξώπορτά τους ή έστω στου διπλανού τους .

ΖΗΤΕΙΤΑΙ   Π ρ ο μ η θ έ α ς  για να ανάψει τα φώτα στούς δρόμους της Ουτοπίας έστω και εάν αυτό τους κάνει λιγότερο ρομαντικούς αλλά όμως και λιγότερο επικίνδυνους.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  Π ε ρ ι κ λ ή ς  για να φροντίσει τα Δημόσια κτήρια όπως το Κυβερνείο πριν να γίνουν     « πλίνθοι και κεράμοι ατάκτως ερρι-μένα ». Οι «φυλακές» χτίστηκαν σε λίγους μήνες από τον Καπο-δίστρια. Πότε θα τελει-ώσει η αναπαλαίωση;

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  Θ ε μ ι σ τ ο κ λ ή ς   για να γίνει ο τυχερός χορηγός που θα καλύψει τα έξοδα αναστήλωσης του καταρρέοντος Δημοτικού χορη-γείου , την αμοιβή του χοροδιδα-σκάλου και τις δαπάνες των λοιπών παραχορημάτων.   Το βραβείο-τρίποδο θα μπορεί να το τοποθετήσει ψηλά , πάνω στην γυάλινη πόρτα στο λιμάνι , για να αποκτήσει και αυτή ένα λόγο ύπαρξης.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Π υ θ α γ ό ρ α ς  που να ξέρει τουλάχιστον πρόσθεση για τη σύνταξη και την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προ’υ’πολογισμου της Ουτοπίας . Αποκλείονται όσοι επιτη-δεύονται στην αφαίρεση από το δη-μόσιο ταμείο ή στον πολλαπλασιασμό των επιμετρήσεων στα έργα ή στην διαίρεση και σαλαμοποίηση των ευθυνών.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ    Π ο σ ε ι δ ώ ν α ς   να χτυπήσει τη γη της Ουτοπίας με την τρίαινά του για να ξεδιψάσει το ζω’ι’κό και φυτικό βασίλειο της Ουτοπίας . Και μιάς που θα την έχει στα χέρια , ας σπάσει και κανένα κεφάλι των υπευθύνων για την ξηρασία των τελευταίων χρόνων.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ   Ε ρ μ ής  για τη διανομή της αλληλογραφίας στις παρυφές της Ουτοπίας ,με μαντικές ικανότητες, για να κάνει τη δουλειά του χωρίς να υπάρχουν νούμερα στους δρόμους . Ασε που με τα καινούργια συστήματα, αντί να σου φέρουν το γράμμα , πρέπει να πας εσύ να το πάρεις.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ    Α π π ι ο ς  για να φτιάξει , έστω και με την τεχνολογία του 3ου π.Χ. αιώνα , τους δρόμους της Ουτοπίας , για να μη γκρεμοτσακίζονται πεζοί και καβαλαραίοι.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ   Κ ρ η τ ο μ υ κ η ν α ί ο ς  ο οποίος σε συνεργασία με τους άξιους εδώ τεχνίτες του πηλού θα φτιάξουν το από-χετευτικό σύστημα της Ουτοπίας , με την προ 4000 ετών τεχνολογία , δείγματα της οποίας λειτουργουν μέχρι σήμερα άψογα.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ   Β ε σ π α σ ι α ν ό ς  για να λειτουργήσει τις δημόσιες τουαλέτες ,όπως είχε καταφέρει τον 1ο μ.Χ. αιώνα ,χωρίς να ρίχνει τις βρωμιές στονΤίβερη. Το λιμάνι της Ουτοπίας κατά-φέραμε να το κάνουμε βόθρο τον 21ο μ.Χ. αιώνα.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ    Ι ο ύ λ ι ο ς   Κ α ί σ  α ρ α ς  για να ορίσει σε ποιούς δρόμους της Ουτοπίας και ποιές ώρες θα κυκλοφορούν οχήματα και σε ποιούς και πότε άνθρωποι . Τα κατάφερε σε μιά Ρώμη του ενός εκατομμυρίου. Παιχνιδάκι θα είναι γι’ αυτόν η Ουτοπία των δεκα πέντε χιλιάδων.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ   Β υ ζ α ν τ ι ν ό ς  Π ρ α ί τ ω ρ α ς  ο οποίος σε συνεργασία με τον Αθηναίο Γυναικονόμο , τον Σπαρτιάτη Παιδονόμο και έναν συγχρονο Τροχονόμο θα βάλουν κάποια τάξη  στην τροχαία κίνηση ιδιαίτερα στα οικογενειακά μηχανάκια ( αυτός + αυτή + παιδί στο τιμόνι + παιδί αγκαλιά + παιδί πισοκάπουλα + μισός Κρητικός δεξιά- αριστερά) και τους πιτσιρικάδες με ή χωρίς δίπλωμα αλλά οπωσδήποτε χωρίς κράνος και φανάρια. Ας τους βοηθήσουν και οι δημοτικοί Σκύθες τοξότες όπως και στην αρχαία Αθήνα.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ   Χ ρ ι σ τ ό ς  να κατέβει και να πάρει και πάλι το φραγγέλιο για να κυνηγήσει όσους εχουν μετατρέψει τα πεζοδρόμια και την παραλία από Οίκο του Λαού σε Οίκο Εμπορίου.  Μόνο που πρέπει , όπως φαντάζομαι , να περιμένουμε να το δούμε στη Δευτέρα Παρουσία , εκτός αν διατάξει τους 11 τοπικούς Αγίους να φωτίσουν τους θεοφοβούμενους Ουτοπίτες που όμως δεν έχουν το Θεό τους.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ   Σ α μ ψ ώ ν   για  να γκρεμίσει τις παραλιακές παράγκες των Φιλισταίων (ή μήπως «λησταί-ων» )  , χωρίς να φοβάται ότι θα καταπλακωθεί, διότι πρόκειται για πλαστικούρα . Το μόνο που πρέπει να προσέξει είναι η Νταλάιντα της τρίτης καφε-τέριας μετά την τράπεζα. Κάνει φοβερό ψαλλίδι.

ZHTEITAI   Α σ τ ε ρ ί ξ με τη μαγική σούπα του Πανοραμίξ στο ταπεράκι που  θα λύνει αστραπή τα προβλήματα αυτού του τόπου.

ZHTΕΙΤΑΙ    Α λ α ν τ ί ν  με το μαγικό λυχνάρι για να μεταμορφώσει τη σημερινή Ουτοπία σε ένα μαγευτικό νησί , όπως ακριβώς της αξίζει.

Και όπως ασφαλώς καταλάβατε :

ΖΗΤΕΙΤΑΙ    Δ ή μ α ρ χ ο ς  για την Ουτοπία. Να έχει όλα τα παραπάνω προσόντα .

 Να καθαρίσει την κόπρον σαν τον Ηρακλή , χωρίς να  φοβάται το δηλητηριασμένο χιτώνα μιάς που θα κερδίσει την αιωνιότητα.  Να φωτίσει σαν καινούργιος Προμηθέας    δρόμους και μυαλά κι’ ας του φάει  τα σπλάχνα η αντιπολίτευση. Κάποιος Θεός θα του χαρίσει στο τέλος την αθανασία.

Να μιμηθεί τον Περικλή και να δώσει πάλι  στην πόλη την παληά της ομορφιά . Ακόμα και αν ακούσει ότι με το δημόσιο χρήμα έκανε δώρα σε κάποια Ασπασία. Η λάσπη είναι εύκολη.

Να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο γύρω από τα πολιτιστικά και να τα βοηθήσει σαν δεύτερος Θεμιστοκλής.

Να γίνει ένας σύγχρονος Πυθαγόρας και με τη βοήθεια του άβακα της εποχής μας να καταστρώσει έναν προ’υ’πολογισμό για το καλό της πόλης και όχι των λίγων κολλητών.

Να μη χτυπήσει βέβαια με την τρίαινα την πασπάρα , διότι αντί για νερό θα σηκώσει σκόνη. Να κυνηγήσει με αυτήν την ΕΥΔΑΠ φωνάζοντας όχι « α έ ρ α » αλλά  « ν ε ρ ό ».

Να δώσει και να γράψει ονόματα στους δρόμους και αριθμούς στα σπίτια. Τον Ερμή ,που σαν θεός τα ήξερε όλα, τον έχουν τα ΕΛΤΑ μόνο στα γραμματόσημα.

Να κάνει κάτι και στους δρόμους. Όχι μόνο σ’ αυτόν που πάει στον Άγιο και στην Αφαία. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που κυκλοφορούν εκτός από τους προσκυνητές  των δύο αυτών Ναών.

Να  αναμοχλεύσει, όσο και αν βρωμάει, την ιστορία του βιολογικού καθαρισμού που χάνεται στο βάθος του παρελθόντος γιατί η σημερινή κατάσταση στις αποχετεύσεις είναι επιεικώς εγκληματική.

Να φροντίσει για τις επείγουσες σωματικές ανάγκες των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα διοχετεύονται όλα , χοντρά και ψιλά , στη θάλασσα.

Να παραμερίσει το κάθε μικροσυμφέρον του κάθε μίζερου και στενοκέφαλου συμπολίτη και να ρυθμίσει πώς και ποιοι και πότε και πού θα κυκλοφορούν τα δίποδα, τα δίτροχα, τα τετράτροχα πολλών ή λίγων κυβικών και κιλών. Αν μπορεί, ας φροντίσει να περιορίσει και την κυκλοφορία στον εναέριο χώρο της Ουτοπίας, διότι πολλοί πιστεύουν ότι τους ψεκάζουν.

Να πάρει το μηχανικό φτυάρι του Δήμου και να καθαρίσει πεζοδρόμια , δρόμους , πλατείες, προκυμαίες από τα καφάσια , τις κρεμάστρες , τα έπιπλα , τα οικοδομικά υλικά , τα τραπεζάκια , τους πάγκους, τα ράφια , τις καρέκλες , τα σιδηρικά, τις ηλεκτρικές συσκευές, ακόμα και τις γλάστρες που σε αναγκάζουν να γίνεις θύμα τροχαίου.

Να ξαναδώσει στο λιμάνι την όμορφη αξέχαστη εικόνα των παραδοσιακών , πολύ αξιόλογων κτηρίων, ξηλώνοντας κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα τις πλαστικές παράγκες .

Να είναι γρήγορος και αποτελεσματικός σαν τον Αστερίξ και ονειροπόλος σαν τον Αλαντίν.

Καλή  Επιτυχία

Γιάννης  Πεύκης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 19/12/2013 by in Πολιτική and tagged .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

April 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

  • Ψυχραιμία Πανάθες... στηρίξτε την ομάδα. Δεν έγινε κ τιποτα. Ριμπάουντ κ ευστοχία στη Μαδρίτη και 2-1! #paobc 18 hours ago
  • Έχουμε δυσκολία στο σκοράρισμα κ στα ριμπάουντς #PAORMB 1 day ago
  • περισσότερα time outs έχουν πάρει οι κόρακες παρά οι προπονητές. #PAORMB 1 day ago
  • Εμάς το ζάκουλα και το τερρόρ twitter.com/Gath___/status… 2 days ago
  • RT @orestis_113: Η ατμόσφαιρά στο ΟΑΚΑ δεν υπάρχει πουθενά.Όποιος διαφωνεί να έρθει την Πέμπτη ☘☘☘☘#paobc #PAORMB 3 days ago
Αρέσει σε %d bloggers: