τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Επιστολή Ανεξ.Δ.Σ. Ν. Οικονόμου για τις ιχθυοκαλλιέργιες

Επειδή υπάρχει  παραπληροφόρηση – για να μην χρησιμοποιήσω την λέξη σπέκουλα- θέλω να αποσαφηνίσω  κάποια  πράγματα.

Ως ανεξάρτητος σύμβουλος δεν έχω το δικαίωμα να είμαι στις κύριες  επιτροπές οι οποίες είναι η Οικονομική επιτροπή και η Ποιότητα Ζωής. Ο δήμαρχος με αντικατέστησε τον Μάιο του 2012 σε  δευτερεύουσες επιτροπές με την αιτιολογία ότι δεν είμαι μέλος της πλειοψηφίας και ότι στερούμε  πολιτικού ήθους.  Πως μπορεί λοιπόν να συνεχίζω να είμαι εντεταλμένος σύμβουλος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης  όταν έχω απομακρυνθεί από την διοίκηση του δήμου;

Ο δήμαρχος είχε ειδικό σύμβουλο σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης  και στρατηγικού σχεδιασμού .  Επίσης  από το 2013 έχει ειδικό σύμβουλο τον κύριο  Τάκη Βάρτζελη σε θέματα στρατηγικής του δήμου.

Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι αν εκτός από εμένα ενημερώθηκε και ο κύριος Βάρτζελης ως εντεταλμένος σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού;

Πρόσφατα ο δήμος προχώρησε  στην αγορά  ηλεκτρονικού εξοπλισμού . Δεν θα δείτε δική μου υπογραφή πουθενά ούτε σε εισήγηση ούτε σε παραλαβή.  Άλλοι έχουν δώσει εντολή και  έχουν υπογράψει.

Όσον αφορά τις ιχθυοκαλλιέργειες το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο το είχαμε θίξει ως πρόβλημα μαζί με τον κο Παναγιώτη Κουκούλη με διαφορετικές τοποθετήσεις ο καθένας μας. Η επιτροπή ιχθυοκαλλιεργειών που δημιουργήθηκε το 2011  δεν έχει θεσμικό ρόλο. Είναι μια ομάδα πολιτών,  με ίσους ρόλους , που εργάστηκε και προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει , να ενημερώσει τον κόσμο  και να ενεργοποίησει τον δήμο ώστε να μην  γίνει η μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην Αίγινα.  Μέλη της  επιτροπής  παραβρέθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο όσες φορές είχε συζητηθεί το θέμα .

Το δημοτικό συμβούλιο είχε εξουσιοδοτήσει  τον  κύριο Δήμαρχο το 2012 για τις ιχθυοκαλλιέργειες ώστε να πράξει τα δέοντα. Το  Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 του ανανεώσαμε  την εντολή.  Την πρώτη φορά δεν τα κατάφερε ελπίζουμε την δεύτερη να έχει αποτέλεσμα.

Από την μεριά μου δηλώνω πως  είμαι στο πλευρό του  για  ό,τι μου ζητηθεί. Πιστεύω ότι το ίδιο θα πράξουν και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής.

Τέλος θέτω ένα δημόσιο ερώτημα. Τι συζήτησαν ο δήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος , που πάνε σαν Χιώτες δυο-δυο στα Υπουργεία και  στην Περιφέρεια, με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κο Καλογερόπουλο, στην συνάντηση που είχαν μεταξύ Μαϊου και Ιουνίου 2013;

Εάν κάποιος πολίτης  θέλει να βγάλει χρήσιμα  συμπεράσματα έχει δύο επιλογές:  ή να δει τα βίντεο του δημοτικού συμβουλίου ή να διαβάσει τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.  Του  προτείνω να δώσει βάση στις ομιλίες των δημοτικών συμβούλων :  Παναγιώτη Κουκούλη, Πέτρου Πετρίτη, Παναγιώτη Βάρτζελη και Δημήτρη Ιωαννίδη.

Ο κύριος Παναγιώτης Γρηγορόπουλος απευθυνόμενος στον δήμαρχο « το να μην απαντάτε στα ερωτήματα της  αντιπολίτευσης το καταλαβαίνω αλλά να μην  απαντάτε σε δημοτικό σύμβουλο  του συνδυασμού σας αυτό ξεπερνάει κάθε όριο  κύριε δήμαρχε;» .  Τα σχόλια και συμπεράσματα δικά σας.

Μιας και μιλάμε για ιχθυοκαλλιέργειες, ο  θυμόσοφος λαός λέει την εξής παροιμία:

ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

 

Σας Ευχαριστώ.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Νίκος Οικονόμου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 19/12/2013 by in Αθλητισμός and tagged , .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

June 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

Αρέσει σε %d bloggers: