τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ σχετικά με την απαγωγή των Μητροπολιτών Χαλεπίου

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου Εξωτερικών για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των Ελληνορθόδοξου και Συρορθόδοξου Μητροπολιτών Χαλεπίου κ.κ. Παύλου και Γρηγόριου Yohanna Ibrahim, αντιστοίχως, που έχουν απαχθεί στη Συρία, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος συγκάλεσε σήμερα νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να αξιολογηθούν τα δεδομένα και να καθορισθούν τα επόμενα βήματα και ενέργειες της ελληνικής πλευράς.

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, ο Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με ομολόγους του, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αλλά και των χωρών της περιοχής. Ο κ. Αβραμόπουλος έχει επίσης τακτική επαφή με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, καθώς και με τον ηγέτη της Συριακής Αντιπολίτευσης George Sabra και με παράγοντες στην περιοχή, προκειμένου να ενταθούν και συντονισθούν οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.

Ο Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, το δίκτυο του οποίου ενεργοποιήθηκε άμεσα, συλλέγει κάθε διαθέσιμη πληροφορία, η οποία μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό των απαχθέντων ενώ οι Πρεσβείες της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή βρίσκονται σε επαφή με τις Κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Κατά συνέπεια, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά την αξιολόγηση και διαχείρισή τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 26/04/2013 by in Γενικά and tagged , , .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

March 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

Αρέσει σε %d bloggers: