τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Γιάννης Πλούταρχος: Μαγεύτικα από το φως και το ηλιοβασίλεμα της Αίγινας

Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχόμαστε στο «τα εΝ οΙΚΟ» ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Τον τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο! Τι να σας πρωτοπούμε; Για τον καλλιτέχνη; Τον άνθρωπο; Τον οικογενειάρχη; Τον Έλληνα;

Απολαύστε τον στην κουβέντα που είχαμε.

Τα εΝ οΙΚΟ: «το τραγούδι είναι τέχνη, είναι μεράκι. Το τραγούδι πρέπει να βγαίνει από μέσα σου, να έχεις έντονα συναισθήματα». Σε έχουμε ακούσει να το λες πολλές φορές. Είχες ποτέ την επιθυμία να σταματήσεις να τραγουδάς;

ΓΠ: Μόνο όταν ξεκίνησα! Δεν είχα διασυνδέσεις και γνωριμίες. Τρεις φορές σταμάτησα και επανήλθα. Συμπτώσεις με ξανάφεραν πίσω. Βρήκα το δρόμο. Το τραγούδι, το κλασσικό. Άλλο πράγμα η ερμηνεία και άλλο το πεντάγραμμο. Το πεντάγραμμο το εξέλιξαν οι λαοί, ως επιστήμη και ως επάγγελμα. Η ερμηνεία είναι αρχέγονη. Την έχουν μέσα οι λαοί. Είναι το συναίσθημα μας. Ξεκίνησα να τραγουδάω στον κάμπο της Κωπαϊδας. Ξέρεις, όταν βαράει ο ήλιος 45άρια και έχεις ξεκινήσει από τις 5 το πρωί για δουλειά με άλλους 10 ανθρώπους που σκαλίζαμε τις μπαμπακιές, τραγουδάγαμε ένας ένας με τη σειρά για να ξεχνάμε τη κούραση.

Τα εΝ οΙΚΟ: Γιάννη σε παρακολουθούμε όχι μόνο για την εξαιρετική σου ερμηνεία αλλά και για το ήθος και τους χαμηλούς τόνους που κρατάς. Μας έχεις δείξει ότι η οικογένεια και οι ρίζες του καθένα μας είναι το Α και το Ω στη ζωή. Όταν είσαι μακριά από την οικογένεια για επαγγελματικούς λόγους πως αισθάνεσαι;

ΓΠ: Δεν θέλω να τους αφήνω. Η οικογένεια μου είναι μαζί μου. Ξέρεις, το βλέπουμε και σαν εκδρομή είτε στην Ελλάδα είτε στο Εξωτερικό. Όταν ερωτεύεσαι μ’ έναν άνθρωπο και αποφασίζεις να φέρεις παιδιά στον κόσμο είναι πολύ μεγάλη απόφαση. Ακόμα και όταν αυτός ο έρωτας περάσει και δεν τα βρίσκεις με τον άνθρωπο σου για διάφορα πράγματα, δεν ταιριάζεις ή οτιδήποτε άλλο, ας ενηλικιωθούν τα παιδιά και μετά ας γίνει ότι θέλει. Μένεις εκεί για τα παιδιά σου! Μπορεί να είναι δύσκολο ναι, αλλά τα παιδιά πρώτα και πάνω απ’όλα. Είναι σπουδαίο πράγμα να είσαι με τον άνθρωπο που αγαπάς και με τα παιδιά σου.

Τα εΝ οΙΚΟ:Αν έχεις κάποια πρόταση να τραγουδήσεις μακριά από την οικογένεια σου, τι κάνεις;

ΓΠ: Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να δεχτώ! Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ δουλειάς και οικογένειας. Δεν το βάζω καν στο μυαλό μου.

Τα εΝ οΙΚΟ: Έχεις συνεργαστεί με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες. Με ποιόν ή ποιάν θα ήθελες να το ξανακάνεις;

ΓΠ: Με τον Γιάννη Πουλόπουλο. Εξαιρετικός άνθρωπος και τραγουδιστής με μοναδικά φωνητικά προσόντα. Μ’αυτόν θα ‘θελα να ξανασυνεργαστώ. Θα σου πω ένα ευτράπελο τώρα. Εμφανίζομαι με τον Πουλόπουλο σε ένα μαγαζί και ξεκινώ το πρόγραμμα μου από –σχεδόν – τα παρασκήνια λέγοντας το «΄Αγαλμα». Χαμός από κάτω. Χειροκροτήματα, φωνές και ξαφνικά βλέπουν … εμένα αντί τον Πουλόπουλο! Παγώσαν! Έμοιαζαν πολύ οι χροιές των φωνών μας και ο Γιάννης το διασκέδαζε! Εξαιρετικός!

ploutarchos

Τα εΝ οΙΚΟ:Ο νέος σου δίσκος “Κάτω απ’ο τον ίδιο ήλιο” έγινε διπλά πλατινένιος σε επτά ημέρες μόλις! Συγχαρητήρια. Επίσης εμφανίζεσαι στο “ΘΕΑ” μαζί με την Πέγκυ Ζήνα.

ΓΠ: Ευχαριστώ πολύ. Νομίζω είναι μια πολύ καλή δουλειά. Και βέβαια στο “ΘΕΑ” περνάμε καλά και διασκεδάζει ο κόσμος.

Τα εΝ οΙΚΟ:Είμαι σίγουρος πως παρακολουθείς τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας. Η κρίση είναι πλέον καθολική. Ποιά είναι τα συναισθήματα σου και τι νομίζεις ότι πρέπει να γίνει για να βγούμε απ’ αυτήν;

ΓΠ: Είμαι εξοργισμένος! Λες και υπάρχει κάποιο σχέδιο εξαφάνισης της Ελλάδας από τον χάρτη βρε παιδί μου. Βλέπω να εξανεμίζεται ο Δημόσιος πλούτος και τρελλαίνομαι! Έχω παραδώσει 5 ΑΦΜ στην Πατρίδα! Πέντε! Και; Τι κάνει η Πατρίδα; Τίποτε. Ελεγχόμενη παιδεία. Ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη. Ανεργία. Πες μου, έχει κάτσει ποτέ κανείς απ’αυτούς που μας κυβερνούν σε ράντζο; Γνωρίζει τι σημαίνει να σου παίρνουν το βιός που μάζευες τόσα χρόνια για τα γεράματα σου για λάθη άλλων; Απαράδεκτο. Ποντάρουν στην αξιοπρέπεια του Έλληνα. Βέβαια η κρίση έκανε και τα μυαλά μας να πάρουν άλλες στροφές. Να ψαχτούμε, να δούμε τι θα κάνουμε. Ο υπερκαταναλωτισμός και το δεν βαριέσαι μας έφεραν εδώ Νίκο. Δημιουργούν –επίτηδες –ανάγκες στον κόσμο. Πάρε παράδειγμα την κινητή τηλεφωνία. ΟΚ όλα καλά αλλά δύο και τρία κινητά ο καθένας μας; Ήμαρτον! Αν τους πεις ότι δεν έχεις κινητό σε κοιτούν με τρόμο και με λύπηση! Ε δεν έχω. Έχω τηλέφωνο σπίτι μου. Ή έχω .. ένα! Βέβαια αυτό που μου κάνει περισσότερη εντύπωση είναι η βία που σου λένε «έτσι θα γίνει και δεν γίνεται αλλιώς». Είμαστε σε αγρανάπαυση –που λέμε κι εμείς στο χωριό -. Κι όμως Πανεπιστήμιο μας πρώτευσε πανευρωπαϊκά στην καινοτομία. Καλά μυαλά.

Τα εΝ οΙΚΟ: Έχει κάποιο από τα παιδιά σου την επιθυμία να γίνει καλλιτέχνης; Τι συμβουλές τους δίνεις;

ΓΠ: Μεγαλώνουν σε μια οικογένεια καλλιτεχνών. Λογικό μου ακούγετε κάποια απ’αυτά να διαλέξουν και το τραγούδι. Ειδικά τα δύο πρώτα νομίζω ότι έχουν και πολύ καλή χροιά στη φωνή τους.

Τα εΝ οΙΚΟ: Τι ετοιμάζεις για το Καλοκαίρι;

ΓΠ: Τίποτα. Θα μείνω στην Αθήνα κοντά στην οικογένεια. Να κάνουμε και μερικά μπάνια όλοι μαζί.

Τα εΝ οΙΚΟ: Έχεις έλθει ποτέ στην Αίγινα;

ΓΠ: Ναι μια φορά. Μαγεύτηκα με το φως της και το ηλιοβασίλεμα της. Νόμιζα πως ήμουν αλλού! Πήγα στον Άγιο Νεκτάριο –μεγάλη η Χάρις του –και προσκύνησα και το νησί σας μου έβγαλε μια περίεργη αίσθηση, σχεδόν μυστικιστική. Είστε πολύ τυχεροί που μένετε σε έναν τέτοιο Παράδεισο. Βέβαια υστερείται σε υποδομές. Είναι ανύπαρκτες αλλά δεν πειράζει. Ίσως είναι και καλύτερα. Δεν πίστευα ποτέ ότι μέσα στην Αττική θα υπήρχε κάτι τόσο μαγευτικό όσο η Αίγινα. Σίγουρα θα ξαναέρθω.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

April 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

  • Ψυχραιμία Πανάθες... στηρίξτε την ομάδα. Δεν έγινε κ τιποτα. Ριμπάουντ κ ευστοχία στη Μαδρίτη και 2-1! #paobc 18 hours ago
  • Έχουμε δυσκολία στο σκοράρισμα κ στα ριμπάουντς #PAORMB 1 day ago
  • περισσότερα time outs έχουν πάρει οι κόρακες παρά οι προπονητές. #PAORMB 1 day ago
  • Εμάς το ζάκουλα και το τερρόρ twitter.com/Gath___/status… 2 days ago
  • RT @orestis_113: Η ατμόσφαιρά στο ΟΑΚΑ δεν υπάρχει πουθενά.Όποιος διαφωνεί να έρθει την Πέμπτη ☘☘☘☘#paobc #PAORMB 3 days ago
Αρέσει σε %d bloggers: