τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Παγκόσμια Ημέρα του Νερού σήμερα

25

22 Μαρτίου. Και εμείς στην Αίγινα θα έπρεπε να την τιμούμε δεόντως! Αλλά… μπα. Ούτως ή άλλως το νερό μας κοστίζει ένα σκασμό λεφτά, είναι είδος πολυτελείας (εισάγεται στο νησί) και βέβαια είναι μόνιμη η αντιπαράθεση πολλών για πάρτυ του! Εκ πρώτης μιλάμε για το πόσιμο νερό. Δηλαδή αυτό που ένας ζώντας οργανισμός μπορεί να πίνει κατά τη διάρκεια της ζωής του χωρίς να παθαίνει κάτι.

Θα μου επιτρέψετε να γκρινιάξω λίγο για το νερό σήμερα. Θα ξεκινήσω την γκρίνια από την Πολεοδομία και τους μηχανικούς ρωτώντας: Τι δουλειά έχουν ρε παληκάρια οι κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες) στην Αίγινα; Αντί να προβλέπεται και να επιβάλλεται τα υπόγεια να γίνονται δεξαμενές για τα όμβρια (τουλάχιστον), τα περισσότερα γίνονται διαμερίσματα!

Επόμενοι (για γκρίνια) είναι οι … εαυτοί μας! Γκρινιάζουμε για την ποιότητα του ντόπιου νερού όταν εμείς οι ίδιοι έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα για να το βρωμήσουμε. Μετατρέψαμε τα πηγάδια μας σε… βόθρους, ρίχνουμε – ανεξέλεγκτα – ότι φυτοφάρμακο βρούμε ακόμα και στα μποστανάκια που φτιάχνουμε. Φυτεύουμε γκαζόν… για τα παιδιά. Η σπατάλη των υδάτινων πόρων είναι εκπληκτική!

Τελευταίους για να γκρινιάξω αφήνω αυτούς που μας Κυβερνάνε. Τοπικά και κεντρικά, ακόμα και τις Δημόσιες Υπηρεσίες! πχ Αρχαιολογία.  2013 και μιλάμε για υποδομές! Νησί της Αθήνας μας ονόμασαν! Παράθυρο της Αττικής! Κλαίω απ’ τα γέλια! Που είναι το σωστό δίκτυο ύδρευσης; Που είναι ο Βιολογικός; Που είναι ο αγωγός της ΕΥΔΑΠ από την Σαλαμίνα; Που είναι οι λιμνοδεξαμενές; Που είναι τα μικρά φράγματα; Που είναι οι, τεχνητές έστω, σουβάλες; Που είναι ο περιορισμός της απώλειας του δικτύου;

Το νεράκι πρέπει να το τιμάς! Να το μετράς και να του καλοσυμπεριφέρεσαι! Φανταστείτε να μην το είχαμε και καθόλου, οπως σε πάρα πολλά μέρη του πλανήτη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 22/03/2013 by in Γενικά and tagged , .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

January 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

Αρέσει σε %d bloggers: