τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζονται στην αλήθεια και την δικαιοσύνη

Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε σήμερα στα «τα εΝ οΙΚΟ» την Βουλευτή Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Δικηγόρο Μαρίνα Χρυσοβελώνη, την οποία ευχαριστούμε για την προθυμία της να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

χρυσοβελώνημαρινα

Τα εΝ οΙΚΟ: Θα σας γυρίσω περίπου έναν χρόνο πίσω. Θα ήθελα να μου πείτε τι σας ώθησε να συμμετάσχετε στους Ανεξάρτητους Έλληνες;

Μ.Χ.: Ήταν η εποχή που η  μέχρι τότε “συνταγή του λάθους” ξαφνικά για τον κ. Σαμαρά έγινε “η μόνη σωστή συνταγή”. Μαζί με πολλούς ακόμα συμπολίτες μου, επειδή αδυνατούσαμε να παρακολουθήσουμε τις ανακυβιστήσεις του κ. Σαμαρά βρήκαμε ιδανικό πεδίο έκφρασης στο καινούργιο κίνημα που τότε γεννιόταν. Ένα κίνημα που εξαρχής είχε ένα και μοναδικό στόχο: να σώσει την πατρίδα μας και τους Έλληνες από τα δεσμά των μνημονίων και των τοκογλύφων αλλά και  την απόλυτη εξαθλίωση  στην οποία έχει καταδικάσει το λαό η μνημονιακή πολιτική των συγκυβερνώντων εξαιτίας της άνευ όρων υποταγής τους στην Τρόικα του εξωτερικού.

 

Τα εΝ οΙΚΟ: Βλέπουμε πως αργά αλλά σταθερά, το «κίνημα» αλλάζει σε «κόμμα» με όλες τις παθογένειες που συνεπάγονται. Αποχωρήσεις, ζυμώσεις κλπ. Θα αντέξουν οι ΑΝΕΞΕΛΛ στην λαίλαπα των μετώπων πολέμου της Βουλής αλλά και της λάσπης που δέχονται;

Μ.Χ.: Είναι αναμφισβήτητος ο πόλεμος που δέχεται το Κίνημα των ΑΝΕΛ από επικοινωνιακής πλευράς, αφού κάθε πρωτοβουλία και έγκυρη καταγγελία μας αποσιωπάται, ενώ οποιαδήποτε διαφωνία ή «λάθος» περνά από το πρίσμα μεγεθυντικού φακού. Παρόλα  αυτά όπως και τον αβυσσαλέο πόλεμο που δεχόμαστε καθημερινά, οι ΑΝΕΛ παραμένουμε ενωμένοι στηριζόμενοι στην αλήθεια και την δικαιοσύνη, στοιχεία που αποτελούν τη βάση του γερού οικοδομήματος που έχουμε χτίσει. Είναι βέβαιο πως το Κίνημα των ΑΝΕΛ αντέχει και θα αντέξει, χάρις στην αλήθεια, τη σταθερή πολιτική που ακολουθούμε και τη ρεαλιστικότητα όσων πρεσβεύουμε. Το Κίνημά μας δεν αποτελεί έναν αδιάφορο και ακίνδυνο πυρήνα για τη σημερινή συγκυβέρνηση. Είναι λοιπόν λογικό γι’ αυτό το λόγο να δέχεται «λάσπη», όπως αναφέρατε, τη στιγμή που οι στόχοι μας αποτελούν απειλή για την εφαρμογή της εξαθλιωτικής μνημονιακής πολιτικής της τρόικα του εσωτερικού.

 

Τα εΝ οΙΚΟ: Με δεδομένη – πλέον – σε όλους τους Έλληνες την βαθιά κρίση (σε όλα τα επίπεδα) που βρισκόμαστε, μπορούμε να πιστέψουμε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι η κρίση ξεπεράσθηκε και ότι ξεκινά η ανάπτυξη;

Μ.Χ.: Ας σταματήσουμε για λίγο να ακούμε τον κ. Σαμαρά και ας κοιτάξουμε γύρω μας και θα πάρουμε αμέσως την απάντηση. Ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξάνεται καθημερινά, τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας έχουν προκαλέσει κοινωνική γενοκτονία, χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με λουκέτο και άπειροι συμπολίτες μας έχουν αγγίξει το όριο της ανέχειας. Τα όσα λοιπόν υποστηρίζει  κ. Σαμαράς περί ανάκαμψης αποτελούν μία ουτοπία στο «γυάλινο κόσμο» που συνεχίζει να ζει όπως και όλοι οι συγκυβερνώντες.

 

Τα εΝ οΙΚΟ: Τώρα τελευταία βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει γέφυρες προς τους ΑΝΕΞΕΛΛ (Θέματα ΑΟΖ κλπ), σε ενδεχόμενη εκλογική νίκη του θα συγκυβερνούσατε;

Μ.Χ.: Παραπέμπω εδώ στις δηλώσεις του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Πάνου Καμμένου,  ο οποίος έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη ότι είναι δυνατή η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προϋπόθεση ότι το τελευταίο θα αποκηρύξει τις ακραίες θέσεις που κατά καιρούς υποστηρίζει στα εθνικά θέματα, στη λαθρομετανάστευση κ.λ.π.

 

Τα εΝ οΙΚΟ: Παρακολουθώντας τα προσυνέδρια βλέπουμε πως ο Πάνος Καμμένος είναι παρών σε όλα και δείχνει πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας αρχηγός κόμματος. Πως νιώθετε εσείς γι’ αυτό;

Μ.Χ.: Ο Πάνος Καμμένος ήταν ο εμπνευστής και ιδρυτής του Κινήματος και αποδεικνύει καθημερινά την απαρέγκλιτη πίστη του στα ιδεώδη και στις θέσεις των ΑΝΕΛ, δίνοντας έναν σκληρό αγώνα για το μέλλον και τη σωτηρία της χώρας. Η παρουσία του στα Προσυνέδρια αποτελεί απόδειξη της καθημερινής μάχης που δίνει ενάντια στην πολιτική των μνημονίων. Ο Πρόεδρός μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα στον κάθε Έλληνα πολίτη που μάχεται καθημερινά για την επιβίωση.

 

Τα εΝ οΙΚΟ: Είστε Τομεάρχης για το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. 1. Τι συμβαίνει με την «Διαύγεια»; Γιατί δεν δουλεύει; 2. Παρατηρούμε να γίνεται μεγάλη σπέκουλα με τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Φεύγουν, μένουν, μετατάσσονται, εφεδρεία κλπ. Πόσο εύκολο είναι να παίζεις με τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών;

Μ.Χ.: Το σύστημα «Διαύγεια» σημειώνει τεράστιες καθυστερήσεις αλλά και σημαντικές ελλείψεις, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην ενημέρωση των πολιτών. Κάθε τεχνική δυσκολία πρόσβασης στοχεύει στην αδιαφάνεια, η οποία αποτελεί εμπόδιο στην ορθή λειτουργία του κράτους, ειδικά στην κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε. Αδιαμφισβήτητα λοιπόν  η ανάκτηση του κεκτημένου της διαύγειας αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα και υποχρέωση του αρμόδιου Υπουργού, κ. Μανιτάκη.

Σχετικά με το ζήτημα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, πρόκειται για ένα εν εξελίξει εκβιασμό, χωρίς όρια. Ξεκάθαρα μεθοδευμένες κινήσεις, οι οποίες απεικονίζουν την απόλυτη υποταγή της συγκυβέρνησης στις εντολές της Τρόικα. Από την πλευρά μας, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, καταγγέλλουμε την εμπαικτική αυτή συμπεριφορά και δηλώνουμε ότι σε κάθε μεθόδευσή τους θα μας βρουν μπροστά τους.

 

Τα εΝ οΙΚΟ: Έχετε έλθει στην Αίγινα;

Μ.Χ.: Όχι, το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να έλθω με την πρώτη ευκαιρία, γιατί έχω ακούσει εντυπωσιακές περιγραφές για το νησί σας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

June 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

Αρέσει σε %d bloggers: