τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Φρέσκα μακαρόνια

Επειδή  οι  μέρες  το  καλούν   θα  σας  γράψω  τη  συνταγή  για  φρέσκα  μακαρόνια.

500  γρ.  αλεύρι τύπου  00 (μπορεί  να    είναι  Robin  Hood  ή  καλύτερα  ένα  ρουμάνικο  00  που  το  βρίσκω  στο  ρωσικό  παντοπωλείο  της  οδού   Δημοσθένους    στον  Πειραιά)
4-5  αυγά  και  λίγο  αλάτι.

Τα    ζυμώνετε  (η  ζύμη  σας  πρέπει  να  είναι  στη  μορφή  τραχανά,  δηλαδή  πιο  σκληρή  από  του  φύλλου).

ζυμη

 

 

 

Την  αφήνετε  να  ξεκουραστεί  όπως  θα  κάνατε  όταν  φτιάχνατε   φύλλο. Χρησιμοποιείτε  τη  μηχανή  που  ανοίγει  φύλλα  βιδωμένη  στέρεα  σ΄  ένα  τραπέζι.

μιξερ

 

 

 

 

 

Επίσης    μπορείτε  να  χρησιμοποιήσετε   το  αντίστοιχο  εξάρτημα  στο  mixer  σας. Έχω  το  Kenwood    chef  και  έχει  δύο  εξαρτήματα  το  πρώτο  να  περνάς  το  φύλλο   και  το  άλλο  να  το κόβεις  σε  ταλιατέλες.

Τη  ζύμη    τη  χωρίζεις  σε  κομμάτια   όπως   θα  κάνατε  τα  σουτζουκάκια. Την  αλευρώνεις  και  αρχίζεις  να την  περνάς   αρκετές  φορές  από  τους  κυλίνδρους   από  το  1   σταδιακά   μέχρι  το  6.Την   απλώνεις   στα  σχοινάκια  έξω  εκτός  αν  έχεις  μια  ειδική  κρεμαστρούλα  (δεν  την  κρίνω  απαραίτητη  την  αγορά  της)

Θα  πρέπει  περίπου  μισή  ώρα  να  τα  αφήσετε  να  στεγνώσουν   και  μετά  τα  περνάτε  από  το  αντίστοιχο  εξάρτημα  που  θα  σας  τα κόψει  σαν  ταλιατέλλες.

Τα  βράζετε   και  τα  βουτυρώνετε  όπως  ξέρετε.

 

Πράσινα   μακαρόνια

Βράζετε  σε  λίγο  νερό  περίπου   200  γρ.    σπανάκι  το  σουρώνετε  και  το  πολτοποιείτε.  Μειώνετε  τα  αυγά  σε  τρία  και  βάζετε  πάλι   αλεύρι  όσο  πάρει.

Θαυμάσια  αποτελέσματα  δίνουν  αυτό  το  καιρό  οι  ταπεινές  τσουκνίδες (τις  πιάνετε   με  γάντια)  κι   ακολουθείτε  την  ίδια  διαδικασία  με  το  σπανάκι.

Η  υπόλοιπη  διαδικασία  είναι  η    ίδια  με  τη  προαναφερθείσα.

 

Μικρά  μυστικά

Αν  και  ήθελα  να  χρησιμοποιήσω    αλεύρι  ελληνικό  δεν  μπόρεσα  να  βρω  το  κατάλληλο.Είναι  το   τύπου  00  ή  αλλιώς  450.

Να  προτιμήσετε  να  τα  φτιάξετε  όταν  δεν  βρέχει  γιατί  είναι  πολύ  δύσκολο  να  στεγνώσουν.

Συχνά  τα  παλιά  χρόνια  τα  έφτιαχναν   με  τον  πλάστη  και  τα έκοβαν  αλλά  δεν  το  έχω  δοκιμάσει.

 

Πηγές

  1. http://foodjunkie.eu/fresh-pasta/
  2. Συνταγές  του   Kenwood   chef

 

 

Καλή  επιτυχία.

Αννίτα    Λεούση-Χαρτοφύλακα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Information

This entry was posted on 11/03/2013 by in Συνταγές and tagged , .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

July 2017

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

Αρέσει σε %d bloggers: