τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Σοφία Βούλτεψη: Η χώρα έχει ανάγκη από άμεσες επενδύσεις.

Το blog μας, με χαρά, σήμερα φιλοξενεί την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Β’ Αθήνας, Σοφία Βούλτεψη. Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα που είναι κοντά μας.

Σοφία Βούλτεψη

Σοφία Βούλτεψη

Τα εΝ οΙΚΟ: Δεν θα ήθελα να ξεκινήσω την συζήτηση μας αναφέροντας διαπιστώσεις. Η χώρα βιώνει μια κρίση σε όλα τα επίπεδα – σχεδόν -. Οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά. Ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με την ειλικρίνεια που σας διακατέχει πέστε μας: Πότε, νομίζετε, ότι θα βγούμε απ’ την κρίση;

Σ.Β.: Από την κρίση θα βγούμε όταν η Ελλάδα ξαναγίνει παραγωγική, πάψει να είναι μια αποβιομηχανισμένη δημοσιοϋπαλληλική χώρα και αποκτήσει έσοδα. Αυτό μπορεί να γίνει σύντομα – με την ανάπτυξη του τουρισμού (αρκεί να λειτουργεί το μετρό και να μην κλείνουμε τα λιμάνια), της αγροτικής μας οικονομίας, των εξαγωγών. Πρέπει να το καταλάβουμε: Δεν μπορεί η Ελλάδα να εισάγει σκόρδα από την Κίνα και λεμόνια από την Αργεντινή και να πιστεύουμε πως από κάπου θα… βρέξει χρήματα – όσο και αν κάποιοι τυχοδιώκτες και καιροσκόποι, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο του κόσμου, αυτό υπόσχονται.

Τα εΝ οΙΚΟ: Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και με σημερινές του δηλώσεις στηρίζει απόλυτα τον ΥΠΟΙΚ κο Στουρνάρα και τις επιλογές του. Πως είναι το κλίμα στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας;

Σ.Β.: Δεν υπάρχει κανένα «κλίμα» στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Διαφορετικές προσεγγίσεις πιθανόν. Αλλά τι νόημα έχουν όλα αυτά; Κανείς δεν αποφασίζει μόνος του, ενώ αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας ήλθε όταν η χώρα είχε πια μπει στο μνημόνιο και είχε λάβει καμιά δεκαριά δόσεις δανείων απευθείας από τους λαούς της Ευρώπης, όπου επίσης υπάρχουν κοινοβούλια, πολιτικοί, λαός και εκλογές. Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από την εξασφάλιση εσόδων, εκμεταλλευόμενη όλες τις πηγές πλούτου που διαθέτει – και είναι πολλές. Βέβαια, πάντα μετά από μια μεγάλη κρίση οι χώρες περνούν από ένα στάδιο «κυβερνώσας τεχνοκρατίας». Η χρησιμοποίηση τεχνοκρατών στη θέση των πολιτικών (που γνωρίζουν ότι η πολιτική είναι τέχνη υψηλού επιπέδου, διότι είναι η τέχνη του εφικτού και η τέχνη του προβλέπειν) μπορεί να είναι φάρμακο για ένα διάστημα, αλλά μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού μπορεί να γίνει το δηλητήριο που σκοτώνει.

Τα εΝ οΙΚΟ: Πρόσω ολοταχώς προς την ανάπτυξη, είναι το σύνθημα του Πρωθυπουργού και του ΥΠΑΝ Κώστα Χατζηδάκη. Άλλωστε νομίζω ότι αυτό έδειξε με την κίνηση της Υπουργοποίησης Βιρβιδάκη για μεγαλύτερη απορρόφηση των Κοινοτικών Κονδυλίων. Με την ανεργία κοντά στο 30% πλέον και κοντά στο 60% στους νέους, δεν θα χρειαστούν τουλάχιστον κάποια χρόνια για την μείωση της;

Σ.Β.: Επαναλαμβάνω: Η χώρα έχει ανάγκη από άμεσες επενδύσεις, διαφορετικά είναι αδύνατον να βρεθούν θέσεις εργασίας για τον λαό και κυρίως τους νέους. Ήδη κατατέθηκε ο νέος επενδυτικός νόμος και ας ελπίσουμε ότι θα λειτουργήσει – σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους. Και βέβαια, πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ, ένα ζήτημα επί του οποίου η πατρίδα μας παρουσιάζει διαχρονική αναπηρία.

Τα εΝ οΙΚΟ: Έχετε αυτό που λέμε, δημοσιογραφικό ένστικτο. Άλλωστε είναι καλλιεργημένο μέσα από 30 χρόνια δουλειάς στη μαχόμενη δημοσιογραφία. Η μεταπολίτευση έκλεισε τον κύκλο της;

Σ.Β.: Δεν ξέρω τι σημαίνει μεταπολίτευση. Πιστεύω ότι απλώς ήταν ένα χρονικό όριο ανάμεσα στην περίοδο της δικτατορίας και την επάνοδο στη Δημοκρατία. Ούτε πιστεύω ότι υπάρχουν τόσο σύντομες ιστορικές περίοδοι. Απλώς η κρίση μας έκανε (ελπίζω) όλους σοφότερους και περνάμε σε ένα άλλο στάδιο.

Τα εΝ οΙΚΟ: Πολλοί κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Ποια είναι η γνώμη σας;

Σ.Β.: Προφανώς. Όχι μόνο επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ «φώλιασε» το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ, αλλά και επειδή ακολουθούνται όλες οι γνωστές μέθοδοι με κυριότερη την υπόσχεση «λεφτά υπάρχουν». Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως θα καταργήσει το Μνημόνιο (αλλά δεν θα σχίσει την δανειακή σύμβαση, κάτι που επίσης δεν αντιλαμβάνομαι). Και πως μετά θα προχωρήσει σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Δεν μας λέει, όμως, τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα. Αφήνει κάτι να υπονοηθεί μέσα στα επίσημα κείμενά του, όπου αναφέρεται πως «ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα» ή «είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με την χειρότερη έκβαση, αλλά είμαστε βέβαιοι πως θα έχουμε την στήριξη του λαού» και άλλα τέτοια. Αυτά, όμως, δεν τα αναδεικνύει κανείς, ούτε ζητά να μάθει σε τι συνίσταται αυτή η «χειρότερη έκβαση» και από πού προκύπτει πως – παρά το χάος που θα επικρατήσει με την διακοπή της χρηματοδότησης – ο λαός θα συνεχίζει να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα κείμενα αυτά, στην εποχή της υπερπληροφόρησης, παραμένουν καλά κρυμμένα, τα πιο κρυφά κείμενα της ζώσας μνήμης μετά τη… Συμφωνία του Ραμπουϊγιέ! Στην πραγματικότητα, αυτό που μας λένε είναι πως «πάλι θα πεινάτε, αλλά θα το ευχαριστιέστε, γιατί στην εξουσία θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τα εΝ οΙΚΟ: Πως εξηγείται την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής; Πιστεύετε ότι είναι κάτι παροδικό;

Σ.Β.: Είναι ψήφος αντίδρασης. Οι Έλληνες που κάνουν τέτοιες επιλογές, πιστεύουν ότι τιμωρούν το σύστημα, ενώ στην πραγματικότητα τιμωρούν τους εαυτούς τους. Να θυμούνται, όμως, ότι οι φασίστες δεν επιτίθενται μόνο στους αντιπάλους τους, αλλά και στους οπαδούς τους – στη περίπτωση που οι τελευταίοι διανοηθούν να ψελλίσουν κάποια διαφορετική γνώμη.

Τα εΝ οΙΚΟ: Έχετε έρθει στην Αίγινα;

Σ.Β.: Πολλές φορές. Έχω πολλούς φίλους εκεί, έχω περάσει αξέχαστα καλοκαίρια, αλλά έχω με χαρά αποδεχτεί και προτάσεις για ομιλίες μου εκεί. Κατάγομαι από νησί, την Κεφαλονιά, που όμως είναι κάπως μακριά για τις δικές μου υποχρεώσεις.

 

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Σοφίας Βούλτεψη: http://www.elzoni.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

August 2020

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

  • @kakomyrios @demetrakor κι εγώ το ίδιο θα κανα 4 minutes ago
  • Ότι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται. Μην ακούω μαλακίες περί ατομικής ευθύνης. Θα τα ρίξουμε τωρα στην πιτσιρικάδα περί κορονοιού; #κορονοιος 14 hours ago
  • Best news i ve heard so far on 2020! Congratulations! twitter.com/carlysaidso/st… 15 hours ago
  • @kbrin_ Να σας ζήσει!!! 16 hours ago
  • 262 κρούσματα, κανένα μέτρο... 11 κρούσματα, λοκ ντάουν. Βρες το λάθος #κορονοιος 17 hours ago
Αρέσει σε %d bloggers: