τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μήνυση του Σμήναρχου ε.α. Ι.Καραθεοδώρου κατά Ε.Βενιζέλου!

Όταν κατά καιρούς γράφουμε ότι το στράτευμα έχει θιγεί – και δεν μιλάμε μόνο για τα χρήματα που έχουν χάσει, αλλά για την αξιοπρέπεια τους κανείς δεν μας ακούει. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Αξιωματικοί σαν τον Ι.Καραθεοδώρου που δεν φοβούνται! Έρχεται λοιπόν αυτή η μήνυση να μας επιβεβαιώσει. Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη!

titos

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Ιγνατίου Καραθεοδώρου του Δημητρίου, απόστρατου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, κατοίκου Καλλονής – Δήμου Λέσβου.

_______________________________________________________________

 

1.-Την 17η Ιανουαρίου 2013, κατά την διάρκεια συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την πρόταση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης κατά των υπευθύνων για την αλλοίωση και κακή διαχείριση της επονομαζόμενης ‘’λίστας Λαγκάρντ’’ κατ’ άρθρο 86 του Συντάγματος και του ν. 3126/2003 ‘‘Περί Ευθύνης Υπουργών’’, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βουλευτής και Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προέβη από του κεντρικού βήματος της Βουλής στην εξής δήλωση: ‘’Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από την θητεία μου στο Υπουργείο Αμύνης, βεβαίως έχω…είναι δυνατόν να μην έχω;’’ (sic). Σημειωτέον, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπήρξε Υπουργός Εθνικής Άμυνας από το έτος 2009 έως το έτος 2011. Εν συνεχεία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από την θέση του στο θεωρείο της Βουλής, απαντώντας στις ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) σχετικά με τη νομιμότητα κατοχής στο ιδιωτικό του αρχείο απόρρητων αμυντικών μυστικών, μέχρι και σήμερα που δεν διαθέτει την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, δήλωσε τα εξής: ‘’Κατέχω σε αντίγραφα το Αμυντικό Δόγμα της χώρας, το οποίο εγώ συνέταξα με τα χέρια μου’’……’’Κατέχω άτυπα ψηφιακά και συμβατικά αντίγραφα από την θητεία μου στο Υπουργείο Άμυνας…Βεβαίως, βεβαίως….είναι δυνατόν να μην έχω;…Όποιο περιοδικό, ψηφιακό ή συμβατικό, με αμυντικά θέματα κι αν ανοίξετε, θα βρείτε πολύ περισσότερες πληροφορίες από αυτές που έχει ο εκάστοτε Υπουργός Άμυνας’’!! Στη δεύτερη αυτή παρέμβασή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσέθεσε απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση: ’’Τέτοια (αμυντικά και άλλα) μυστικά κατέχουν και άλλοι Υπουργοί με τον ίδιο τρόπο που τα κατέχω κι εγώ……και ποιος Υπουργός δεν τα έχει;’’ Εν συνεχεία, απευθυνόμενος ωσαύτως στην Αντιπολίτευση: ‘’Σας βεβαιώ ότι δεν εθίγη η αμυντική θωράκιση της χώρας και η εμπιστευτικότητα των αμυντικών πληροφοριών’’.

 

2.-Εν όψει των ανωτέρω και δεδομένου ότι η κατοχή στην ιδιωτική σφαίρα και εξουσία, απόρρητων διαβαθμισμένων αμυντικών μυστικών και σχεδίων της χώρας από οποιοδήποτε πρόσωπο, συνιστά ‘’παραβίαση της εμπιστευτικότητας των αμυντικών πληροφοριών‘’.

Επειδή η διαρροή απόρρητων διαβαθμισμένων αμυντικών σχεδίων της χώρας, ως και του αμυντικού της δόγματος, υπό τις ανωτέρω συνθήκες και με την συνέργεια των υπευθύνων για την διαφύλαξή αυτών, συνιστούν βαρύτατες εγκληματικές πράξεις.i

Εν όψει των ανωτέρω, και επειδή η περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί δόλος ή αμέλεια παντός υπευθύνου εξ υπαιτιότητας του οποίου τα απόρρητα αυτά έγγραφα διέρρευσαν, περιήλθαν και παρέμειναν στην προσωπική κατοχή και εξουσία οιουδήποτε μέλους της Βουλής των Ελλήνων ως και εκδοτών αμυντικών περιοδικών, συνιστά Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας (άρθρα 146 και 147 Π.Κ.), Κατασκοπεία (άρθρα 148 και 149 Π.Κ.), Υπόθαλψη Εγκληματία (άρθρο 231 Π.Κ.) και Παρασιώπηση Εγκλημάτων (άρθρο 232 Π.Κ.), ήτοι πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται βαρύτατα από τον Ποινικό Νόμο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

υποβάλλοντας την παρούσα αναφορά μου

                                           Ζ Η Τ Ω

 

Όπως διενεργήσετε τα νόμιμα.

 Μυτιλήνη, 25-1-2013

Μετά Τιμής,

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ

                                   Σμηναρχος ε.α  Καραθεοδωρου Ιγνατιος

4 comments on “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μήνυση του Σμήναρχου ε.α. Ι.Καραθεοδώρου κατά Ε.Βενιζέλου!

 1. john androulidakis
  28/01/2013

  ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΗ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

 2. Γεωργία
  28/01/2013

  Ο εισαγγελέας έπρεπε να επέμβε άμεσα με το που έκανε αυτη τη δήλωση ο Βενιζέλος…. αλλά που … εδω κάνανε ολοκληρη κοπτοραπτική για την προανακριτική …

 3. Adalis Kalliopi
  14/02/2013

  Είστε σαν φάρος στην σκοτεινιά γιατί μαζί με την ενέργειά σας φωτίζει το ήθος σας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

August 2020

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

 • @kakomyrios @demetrakor κι εγώ το ίδιο θα κανα 22 minutes ago
 • Ότι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται. Μην ακούω μαλακίες περί ατομικής ευθύνης. Θα τα ρίξουμε τωρα στην πιτσιρικάδα περί κορονοιού; #κορονοιος 15 hours ago
 • Best news i ve heard so far on 2020! Congratulations! twitter.com/carlysaidso/st… 16 hours ago
 • @kbrin_ Να σας ζήσει!!! 17 hours ago
 • 262 κρούσματα, κανένα μέτρο... 11 κρούσματα, λοκ ντάουν. Βρες το λάθος #κορονοιος 17 hours ago
Αρέσει σε %d bloggers: