τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Κώστας Δρόσος: Το όνειρο όλων μας είναι η νεολαία του νησιού να έλθει κοντά στον αθλητισμό

Το μπλογκ ξεκινώντας ένα νέο κύκλο, αυτόν των συζητήσεων – συνεντεύξεων, σας παρουσιάζει τον Πρόεδρο του ΑΟΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, Κώστα Δρόσο.

drososkostas

Τα εΝ οΙΚΟ:  Πως προέκυψε η ενασχόληση σου με τα αθλητικά του νησιού και ιδιαίτερα με τον ΣΑΡΩΝΙΚΟ;

ΚΔ: Απο τα παιδικά μου χρόνια ασχολήθηκα με τον αθλητισμό. Ξεκίνησα ως αθλητής στίβου από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και στην συνέχεια μεταπήδησα στην ομάδα μπάσκετ του ίδιου συλλόγου. Μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο συνέχισα τον αθλητισμό ως τερματοφύλακας και το 1985 έως το 1989 έπαιξα στην ΑΕ Αίγινας. Στην συνέχεια αφού σταμάτησα την αγωνιστική μου δράση ασχολήθηκα ως παράγοντας (Γενικός αρχηγός, έφορος ακαδημιών και αντιπρόεδρος ) του ΠΑΟ Καματερού που αγωνιζόταν στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ. Μετά την επανεγκατάστασή μου στην Αίγινα ασχολήθηκα με τον Σαρωνικό. Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2010 έγινα μέλος του ΔΣ.΄Οταν τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους η ομάδα είχε μείνει στην τελευταία θέση με 6 βαθμούς σε 13 παιχνίδια μια ομάδα από παλιούς αθλητές και παράγοντες (ΛΟΥΒΑΡΗΣ-ΓΟΥΔΗΣ-ΛΕΟΥΣΗΣ κλπ) αποφασίσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια για την σωτηρία της ομάδας. Σε αυτό το ΔΣ ανέλαβα ως Πρόεδρος αλλά στην ουσία όλοι είμασταν το ίδιο. Η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού αλλά αστάθμητου παράγοντες την οδήγησαν στην Α ΈΠΣΠ. Πρέπει να σημειωθεί ότι τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος συγκεντρώσαμε 33 βαθμούς όταν η πρωταθλήτρια ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ συγκέντωσε 27! Παρέμεινα Πρόεδρος και την επόμενη αγωνιστική χρονιά με την ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικεί την άνοδο μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές τερματίζοντας τελικά τρίτη. Μετά την ενοποίηση των ποδοσφαιρικών Τμημάτων ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και ΑΕ ΑΙΓΙΝΑΣ παρέμεινα Πρόεδρος έως και σήμερα στον ΑΟΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ που διατηρεί το τμήμα μπάσκετ και βόλεϋ.

Τα εΝ οΙΚΟ: Τι όνειρα έχεις για την ομάδα και πως βλέπεις να γίνονται πράξη;

ΚΔ: Το όνειρο όλων μας είναι η νεολαία του νησιού να έλθει κοντά στον αθλητισμό. Σε μια εποχή πολύ δύσκολη με τις «σειρήνες» να καλούν από παντού ο αθλητισμός είναι μία διέξοδος που αποτελεί ανάχωμα στις προκλήσεις. Ήδη γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά σε βάθος και τα αποτελέσματα σύντομα θα γίνουν ορατά. Αυτή την στιγμή πάνω από 100 αθλητές και αθλήτριες γυμνάζονται υπό τις οδηγίες καταξιωμένων προπονητών και έχουμε σημαντικές επιτυχίες. Η ανδρική ομάδα του μπάσκετ διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο η δε εφηβική είναι αήττητη και πρώτη στο πρωτάθλημα. Με την βοήθεια όλων πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά.
Τα εΝ οΙΚΟ:  Με ποιους συνεργάζεσαι στον σύλλογο;

ΚΔ: Το ΔΣ του συλλόγου αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και ασχολούνται πολλές ώρες με τις ανάγκες των ομάδων. Οι δύο αντιπρόεδροι ΡΕΤΣΙΝΑΣ Γιάννης και ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ Στάθης έχουν αναλάβει και έχουν επιφορτισθεί με το σημαντικό βάρος της λειτουργίας των ομάδων μπάσκετ και βόλεϋ. Επίσης είναι οι κύριοι ΠΕΤΡΟΒΑΣ ΦΑΝΗΣ (γραμματέας) ΜΠΑΛΙΑΣ Α.΄ΚΟΤΣΟΡΟΣ Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ Κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Γ. και οι κυρίες ΜΠΗΤΡΟΥ Φ.(Ταμίας) και ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Μ.
Τα εΝ οΙΚΟ: Ο Δήμος Αίγινας και ο ΔΟΑΟΑ σας βοηθούν;

ΚΔ: Η συνεργασία με τον Δήμο είναι άριστη Και με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο το Δημοτικό συμβούλιο για την ομόφωνη απόφαση ενίσχυσης του ΑΟΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ με το ποσό των 5.000 ευρω. Επίσης τον κύριο Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κύριο ΚΟΥΚΟΥΛΗ Νεκτάριο που μαζί με την οικονομική υπηρεσία του Δήμου μέσα στις γιορτές φρόντισαν για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Επίσης με τον ΔΑΟΑ συνεργαζόμαστε άψογα, άλλωστε δύο μέλη του ΔΣ ο κύριος ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ και η κυρία ΜΠΗΤΡΟΥ Φωτεινή είναι και μέλη του ΔΑΟΑ.
Τα εΝ οΙΚΟ: Οι… φήμες των καφενείων λένε πως ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ είναι τρία κομμάτια; Συνεργάζονται όλα τα τμήματα μαζί; Γιατί εμείς βλέπουμε χορούς απ’ εδώ, συνεστιάσεις απ’ εκεί, κοπή πίτας παραπέρα.

ΚΔ: Ο ΑΟΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ δεν είναι τρία κομμάτια.Το καλοκαίρι του 2012 μετά απο σύσκεψη που έγινε υπο τον Δήμαρχο αποφασίστηκε η ενοποίηση των ποδοσφαιρικών τμημάτων του ΑΟΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟ και της ΑΕ Αίγινας-Αιακός .Στο σωματείο όμως ανήκαν και τα τμήματα μπάσκετ και βόλευ. Η προσωπική μου άποψη που είχε εκφραστεί και προφορικά και εγγράφως σε συνεχείς συσκέψεις που έγιναν το καλοκαίρι του 2011 και η οποία ισχύει και σήμερα είναι μία και μοναδική. Στο νησί έπρεπε να λειτουργεί ένα και μόνο σωματείο που να έχει όλα τα τμήματα (ποδόσφαιρο μπάσκετ βόλεϋ στίβο) και οι αθλητές να είναι ΟΛΟΙ από την Αίγινα ή να διαμένουν και εργάζονται στο νησί. Δυστυχώς παρά την ταυτόσημη άποψη του Δημάρχου και του τότε αντιδημάρχου ΤΖΙΤΖΗ Φ. η πρόταση αυτή δεν υλοποιήθηκε για λόγους που είναι σε όλους γνωστοί. Πράγματι υπάρχει ένα πρόβλημα με την ονομασία της ποδοσφαιρικής ομάδας που περιέχει το όνομα ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς αφού η ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος από το 1830 έχει γραφτεί με αυτό το όνομα. Πιστεύω όμως ότι το αίτημα αυτό όλων των Αιγινητών θα γίνει κάποια στιγμή πράξη και θα υπάρξει τελικά ταύτιση απόψεων όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Τα εΝ οΙΚΟ: Κάποιοι Αιγινήτες έχουν ένα θεματάκι με τους και καλά «ξενοκαρφίτες». Το έχεις συναντήσει ποτέ μπροστά σου;

ΚΔ: Δεν νοιώθω τον εαυτό μου ξενοκαρφίτη. Από το 1985 που ήλθα στο νησί το υπηρέτησα σαν Αστυνομικός σαν αθλητής και σαν παράγοντας. Ζω εδώ με την οικογένειά μου – άλλωστε η γυναίκα μου είναι Αιγινήτισα- και εξακολουθώ να ενδιαφέρομαι πολύ περισσότερο από την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Ήπειρο. Μόνο κακοήθεις -φυσικά βέβαια υπάρχουν- διακρίνουν αυτούς που προσπαθούν κάτι για το καλύτερο του νησιού σε ντόπιους και ξένους. Το σωματείο είναι ανοικτό σε όλους και ας έλθουν να πλαισιώσουν τις προσπάθειες μας.
Τα εΝ οΙΚΟ: Παραλίγο, την περασμένη τετραετία να εκτεθείς με κάποιον συνδυασμό στις Δημοτικές Εκλογές. Γιατί δεν το έκανες;

ΚΔ: Πράγματι την περασμένη τετραετία ήθελα να ασχοληθώ με τα κοινά και ιδιαίτερα με το Βαθύ όπου και μένω.Αυτό όμως δυστυχώς παρεξηγήθηκε από πολλούς. Δεν θα ήταν πρώτη φορά που θα θα θα το έκανα. Από το 1998 έως και το το 2010 ήμουν πρόεδρος ενός απο τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς συλλόγους της Αττικής. Το 1998-2002 και 2006-2010 διετέλεσα Πρόιεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Καματερού και το ίδιο χρονικό διάστημα ήμουν μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Αυτά σας τα λέω για να γίνει αντιληπτό ότι πάντα ενδιαφερόμουν για τα κοινά. Από την στιγμή όμως που αντιλήφθηκα ότι την ενασχόλησή μου αυτή θεωρήθηκε σαν μέσο αυτοπροβολής μου αλλά και για λόγους που έκανα δημοσίως γνωστούς με ανακοίνωσή μου αποχώρησα.
Τα εΝ οΙΚΟ: Έχει μέλλον ο αθλητισμός του νησιού ή λόγω της μη ύπαρξης υποδομών θα ξεφτίσει;

ΚΔ: Πιστεύω απερίφραστα ότι ο αθλητισμός έχει μέλλον στο νησί μας.Αν δεν το πίστευα δε θα είχα ασχοληθεί.Αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές μας και υποδομές θα αποκτήσουμε αλλά και ισχυρές ομάδες σε όλα τα αθλήματα.Η προσπάθειες που γίνονται για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου αν γίνουν συντονισμένα και όχι αποσπασματικά θα έχουν αίσιο αποτέλεσμα.Και το νησί μας και η νεολαία μας έχουν ανάγκη ενός τέτοιου έργου και μπορούμε να το πετύχουμε.
Τα εΝ οΙΚΟ: Τι περιμένεις την νέα χρονιά;

ΚΔ: Περιμένω να μην γίνει πράξη το «κάθε πέρυσι και καλύτερα» γιατί χειρότερα δεν θα τ αντέξουμε. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά ευτυχισμένο το 2013 με υγεία αγάπη κατανόηση αλληλεγγύη προκοπή και υπομονή μέχρι να περάσουν τα δύσκολα. Εύχομαι στους αθλητές όλων των σπορ του νησιού υγεία κουράγιο και επιτυχίες. Ευχαριστώ για την φιλοξενία και είμαι πάντα στην διάθεση όλων και όσων ασχολούνται με το καλύτερο αύριο του νησιού μας.
Ευχαριστώ!

Advertisements

One comment on “Κώστας Δρόσος: Το όνειρο όλων μας είναι η νεολαία του νησιού να έλθει κοντά στον αθλητισμό

  1. Avatar
    30/01/2013

    Αν και νέος…. καλά τα λες!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

April 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

  • Ψυχραιμία Πανάθες... στηρίξτε την ομάδα. Δεν έγινε κ τιποτα. Ριμπάουντ κ ευστοχία στη Μαδρίτη και 2-1! #paobc 1 day ago
  • Έχουμε δυσκολία στο σκοράρισμα κ στα ριμπάουντς #PAORMB 1 day ago
  • περισσότερα time outs έχουν πάρει οι κόρακες παρά οι προπονητές. #PAORMB 1 day ago
  • Εμάς το ζάκουλα και το τερρόρ twitter.com/Gath___/status… 3 days ago
  • RT @orestis_113: Η ατμόσφαιρά στο ΟΑΚΑ δεν υπάρχει πουθενά.Όποιος διαφωνεί να έρθει την Πέμπτη ☘☘☘☘#paobc #PAORMB 3 days ago
Αρέσει σε %d bloggers: