τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Επιστολή Νίκου Οικονόμου

Νίκος Οικονόμου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 27/12 ο Πρόεδρος κ. Π. Πετρίτης, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, δεν μου επέτρεψε να μιλήσω, παρότι το σώμα είχε ήδη συναινέσει σε τοποθετήσεις σε προ ημερησίας διατάξεως θέματα. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδρασή μου και την φραστική αντιπαράθεση.

Θέλω σε όλους να θυμίσω ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δημοκρατικά εκλεγμένος μέσα από την διαδικασία της ψηφοφορίας όλων των μελών του σώματος. Από την στιγμή της εκλογής του οφείλει να σέβεται την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον ΔΙΑΛΟΓΟ. Ως Πρόεδρος οφείλει να γνωρίζει τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο άρθρο 4 του κανονισμού λειτουργίας δεν αναφέρεται ότι σε δημοτικά συμβούλια με κατεπείγοντα θέματα απαγορεύονται τοποθετήσεις προ της ημερησίας διατάξεως. Αν υπάρχει κάποιος νόμος που προβλέπει κάτι παρόμοιο, κακώς δεν συμπεριελήφθη στον δικό μας κανονισμό λειτουργίας (ο οποίος τελικά είναι αρκετά τρωτός και δεν είναι τόσο πρότυπος όπως διαφημίστηκε).

Μπροστά σε αυτό το φαινόμενο αυθαιρεσίας απεύθυνα ερώτηση προς το προεδρείο για να με πληροφορήσει βάσει ποιού κανονισμού απαγορεύονται σε κατεπείγοντα συμβούλια οι τοποθετήσεις. Το ότι δεν πήρα απάντηση οφείλεται είτε άγνοια είτε σε απαξίωση. Θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι η δεύτερη εκδοχή μάλλον είναι χειρότερη από την πρώτη, καθώς αποτελεί αλαζονείας, κάτι που δεν συνάδει με ένα νέο παιδί που επιθυμεί να έχει πολιτικό μέλλον.
Απευθύνομαι λοιπόν στον μέσο Αιγινήτη και ερωτώ: Όταν κάποιος δεν σέβεται την δημοκρατία και τους θεσμούς τι είναι; Όταν κάνει κατάχρηση εξουσίας τι είναι; Πώς θα τον ονομάσεις; Η απάντηση δική σας.

Για την ιστορία παραθέτω τα θέματα στα οποία ήθελα να τοποθετηθώ:

• Για το πλοίο Άγιος Νεκτάριος, του οποίου η εταιρεία δέχεται έντονες πιέσεις για μείωση δρομολογίων, με αποτέλεσμα το νησί να μην έχει συχνά δρομολόγια και το βασικότερο οι κοινωνικά αδύναμες ομάδες να υποστούν ένα ακόμα οικονομικό πλήγμα, αφού ως γνωστόν το συγκεκριμένο καράβι έχει φθηνά εισιτήρια. Θα ζήταγα λοιπόν από το σώμα να στείλουμε μια επιστολή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας.

• Θα ζητούσα επίσης να αναβληθεί η βράβευση των μαθητών και να ορισθεί άλλη ημέρα. Γιατί το πρωί της Παρασκευής 28/12 ήταν την κηδεία του πρόωρα χαμένου διευθυντή του ΕΠΑΛ και δεν είναι επιτρεπτό να διοργανώνεται από το Δήμο μια εκδήλωση χαράς με μαθητές του το απόγευμα της ίδιας μέρας.
Είναι φανερό πως -χρονιάρες μέρες- δεν είχα καμία πρόθεση να ασκήσω κριτική ή να θίξω κάποιον από την διοίκηση…

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

June 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

Αρέσει σε %d bloggers: