τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Tο άσπρο πανί να βάλετε!

Γυρίζοντας ο Θησέας από την Κρήτη, αφού είχε τελειώσει την αποστολή του και μεθυσμένος από την μεγάλη νίκη του, ξέχασε την συμβουλή του πατέρα του Αιγέα και δεν άλλαξε πανιά στο καράβι του. Άφησε το μαύρο και ο δυστυχής Αιγέας όταν το είδε από μακρυά έπεσε από το Σούνιο. Έτσι λέει ο μύθος.

Στην πραγματικότητα τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Ο Αιγέας ήταν μαζί με τον Θησέα και δεν τον άφηνε να  γλεντήσει με τις 7 παρθένες και παρθένους των Αθηναίων που έσωσε – φήμες λένε ότι όταν έφτασαν στον νεώσοικο του Φαλήρου οι παρθένες ήταν λιγότερες -. Ο Θησέας τσαντίστηκε και τον φουντάρισε στη Φαλκονέρα. Επίτηδες δεν άλλαξε πανί για να δηλώσει την ‘θλίψη’ του στους Αθηναίους και αυτοί να τον κάνουν βασιλιά.

Γράφοντας τον μύθο μου ήρθε στο μυαλό το ταξίδι της Δημοτικής μας αρχής στην Κρήτη. Ω ποια σύμπτωσις! Σύμπτωση φυσικά μόνο στα περί ταξιδίου και σε τίποτε άλλο. Να μην παρεξηγούμαστε!

Σε μιαν αποστολή για να μάθουμε τεχνογνωσία περί των πολλών μοναδικών Κρητικών προϊόντων, εμείς στον δικό τους λαβύρινθο αντιτάξαμε το πανούργο φιστίκι μας σε όλες του τις μορφές. Βέβαια οι εκπρόσωποι των φιστικοπαραγωγών έλειπαν, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Οι απεσταλμένοι μας θα τα έχουν βιντεοσκοπήσει όλα και θα μας τα προβάλλουν. Πως αλλιώς θα περάσουμε τον χειμώνα;

Αντιθέτως με τους παραγωγούς, η Γαστρονομία του Φιστίκι Φεστ ήταν εκεί! Και αυτό που μου προξενεί κατάθλιψη και το μέμφομαι είναι ότι ΔΕΝ ήταν εκεί η Παιδική Ψυχαγωγία του Φιστίκι Φεστ, η Διαδρομή Των Καλλιτεχνών του Φιστίκι Φεστ, η Θεατρική Ομάδα του Φιστικι Φεστ και οι άλλες Ομάδες του Φιστίκι Φεστ γενικότερα!

Καλή επάνοδο παιδιά!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 25/11/2012 by in Πολιτική and tagged , , .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

June 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

Αρέσει σε %d bloggers: