τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε 1.319 άτομα στη ΔΕΘ από την ΔΕΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ 1.319 ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή πολιτών στο πολυιατρείο παροχής δωρεάν πρωτοβάθμιων ιατρικών εξετάσεων που λειτούργησε από τους «Γιατρούς του Κόσμου» με την πλήρη υποστήριξη της ΔΕΗ στη διάρκεια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το πολυιατρείο δημιουργήθηκε μέσα στο χώρο της Έκθεσης, αντικαθιστώντας οποιαδήποτε άλλη εταιρική παρουσία του Ομίλου ΔΕΗ στην 77η ΔΕΘ, και διέθεσε στους «Γιατρούς του Κόσμου» δωρεάν προσκλήσεις, προκειμένου ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες που προσέφερε το πολυιατρείο, το οποίο στελεχώθηκε από έμπειρο ιατρικό προσωπικό, εθελοντές των «Γιατρών του Κόσμου».

Συνημμένα σας αποστέλλονται το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι «Γιατροί του Κόσμου» και ορισμένες ενδεικτικές φωτογραφίες του πολυιατρείου, στο οποίο απονεμήθηκε το Βραβείο καλύτερης δημιουργίας υπαίθριου χώρου στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΗ ΑΕ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             «Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη επισκεψιμότητα πολιτών ολοκληρώθηκε η φετινή μας συμμετοχή στην 77η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. Ο χώρος που διατέθηκε από την ΔΕΗ στους Γιατρούς του Κόσμου, φιλοξένησε πέντε ιατρεία όπου εθελοντές ιατροί παρείχαν προληπτικό έλεγχο και πρωτοβάθμια κλινική εξέταση σε 1319 πολίτες που επισκέφτηκαν το περίπτερο, ενώ παράλληλα είχαν διατεθεί και δωρεάν προσκλήσεις για ανέργους και απόρους.

Με μεγάλη τιμή και χαρά μας, το περίπτερο της ΔΕΗ διακρίθηκε από τον Πρόεδρο της HELEXPO ως το καλύτερο για την ΔΕΘ 2012, ξεχωρίζοντας για την αισθητική, τον σχεδιασμό του και τον σκοπό που εξυπηρετούσε.

Οι Γιατροί του Κόσμου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την ΔΕΗ για την υποστήριξη, την HELEXPO, τους κατασκευαστές για την συνεχή συμπαράσταση, όλα τα ΜΜΕ για την προβολή και βέβαια όλους τους εθελοντές, φίλους και χορηγούς που συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 21/09/2012 by in Επιστήμες and tagged , , .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

June 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

Αρέσει σε %d bloggers: