τα εΝ οΙΚΟ

Προτεραιότητα μας, η Αίγινα! Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στη Χώρα μας, στον Κόσμο και μας επηρεάζουν.

Τα κατάφερε ακόμα μια φορά ή…

 

Διαβάζοντας το βιβλίο ‘το Δόγμα του Σοκ’ της Ναόμι Κλάιν (εκδόσεις Λιβάνη), δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα αρκετά από τα γραφόμενα της. Όπως ίσως, τέσσερα χρόνια μετά την αρχή αυτής της κρίσης, να μην εντυπωσιάζονταν κανείς κάτοικος αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας.

 

Αν το διάβαζα 10 ή 15 χρόνια πριν, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να το είχα παρατήσει στη μέση γελώντας με τις ‘φαντασιοπληξίες’ της συγγραφέως! Με συνταρακτικό τρόπο μας περιγράφει τη νέα παγκόσμια τάξη ή οποία βρίσκεται σε αμόκ. Σε αυτή την πρωτοποριακή εναλλακτική ιστορία της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των ελεύθερων αγορών του Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική. Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες πολιτικές τους.

 

Εδώ είναι και το ‘ζουμί’ της όλης ιστορίας που ζούμε σήμερα. Αυτό ακριβώς είναι το Δόγμα του Σοκ! Η πίεση που δέχεται ο κόσμος με την μετροκαταιγίδα είναι αδυσώπητη και συνεχής. Αλλά δεν σταματά! Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ορμή. Η σημερινή Ελλάδα κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν το σύγχρονο σκηνικό μιας ακόμα αιματοβαμμένης ιστορίας του Ρομέρο. Μια χώρα – ζόμπι!

 

Ας δούμε ένα μικρό παράδειγμα:

 

Ας υποθέσουμε ότι είμαστε ένας μισθωτός με εισόδημα π.κ. (προ κρίσης) 1.700€. Μ’ αυτό το εισόδημα μπαίνουμε στην περίοδο της κρίσης και με παρελκόμενα, ΔΕΗ, Τηλέφωνο, Φροντιστήρια, ρούχα, φαγητό, δάνεια κ.λ.π. Έχουμε λοιπόν φτιάξει την ζωή μας με τέτοιον τρόπο ώστε να μην μένουμε πίσω στους λογαριασμούς μας κάθε μήνα – ίσως να τους καθυστερούμε λίγο – , αλλά και να μην μας περισσεύουν κιόλας.

 

Και ξεκινάν τα μνημόνια με την μετροκαταιγίδα. Σήμερα λοιπόν το εισόδημα μας είναι 1.000 – 1.100€ (όσοι έχουμε ακόμα δουλειά) με τα ανωτέρω παρελκόμενα στα ίδια ή και περισσότερα χρήματα. Τι βλέπουμε; Οι λογαριασμοί μένουν στο ράφι απλήρωτοι κι εμείς συμβιβασμένοι και τρομοκρατημένοι ζούμε μέσα στην ματαιότητα μας, πετάμε κι ένα μπινελίκι και…

 

Αυτό είναι! Ζήτω του Φρίντμαν! Τα κατάφερε ακόμα μια φορά ή…

Advertisements

One comment on “Τα κατάφερε ακόμα μια φορά ή…

  1. iakovos1000
    29/11/2013

    Milton Friedman

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 11/09/2012 by in Πολιτική and tagged , , .

Πλοήγηση

Καταχωρήστε την επόμενη Δράση σας!

«

April 2018

»
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε νέα και αναρτήσεις.

Μαζί με 2.305 ακόμα followers

Twitter Updates

Σφάλμα: Το Twitter δεν απάντησε. Προσπαθήστε ξανά.

Αρέσει σε %d bloggers: